224 nordmenn nødlandet

Nordmennene var på vei fra Las Palmas til Gardermoen da marerittet inntraff: det hydrauliske systemet på den ene vingen streiket, og flyet måtte nødlande. Det var tilløp til panikk ombord, men Ingen kom til skade under den kontrollerte landingen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et charterfly med 224 norske turister om bord måtte ved 18-tiden foreta en kontrollert nødlanding på flyplassen i Las Palmas på Gran Canaria. Flyet var på vei fra Las Palmas til Gardermoen da det oppsto en oljelekkasje i det hydrauliske systemet på den ene vingen.

I tillegg oppsto det overoppheting i et annet hydraulisk system, slik at det bare var ett reservesystem om bord som virket, opplyser turoperatøren Star Tour til P4.

Før landingen fikk passasjerene beskjed om å legge hodet mellom beina og ta på seg flytevestene. En av passasjerene, Letta Gauseth, forteller at det var tegn til panikk om bord. Det var en del barn med flyet.

- Det var ganske mange som begynte å gråte, men heldigvis gikk landingen bra. Det var ikke mange meter igjen av rullebanen før vi hadde havnet i sjøen, sier Gauseth, som er ganske skjelven etter opplevelsen.

Hun forteller at det rant store mengder drivstoff fra flyet da det landet. Det ble slått full katastrofealarm på flyplassen i Las Palmas.

Passasjerene fikk i kveld beskjed om at de skulle reise tilbake til Norge fra Las Palmas med et innleid fly klokken 01.00 natt til søndag. (NTB)