Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

225 unge narko-tatt på disko

Dansk politi i sjokk etter razzia. Tre av fire rusa på dop.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Techno-festen på utestedet Steam i den danske byen Bjerringbro var en eneste doporgie da politiet slo til natt til søndag.

225 av de 300 gjestene - de fleste mellom 18 og 22 år - var påvirket av dop. De fleste på ecstacy, men også amfetamin, LSD, og hasj. 298 ecstacypiller, samt en del andre stoffer ble funnet gjemt inne i lokalet, og på utsiden tok de en 20 år gammel storpusher med 298 ecstasypiller.

Det er den danske avisa B.T. som skriver om den oppsiksvekkende narkoavsløringen i Danmark. Politiet hadde fått flere tips om at det ville flyte dop på festen, og forberedte storaksjonen med 20 politimenn og narkotikahunder. Men ingen av dem hadde trodd at det skulle være så ille som det viste seg å være.

- Jeg har aldri vært med på en aksjon hvor en så stor andel av gjestene har vært påvirket. Eller for den sags skyld vært med på å finne så mange stoffer på en gang, sier visepolitimester Henrik Glintborg ved Viborg-politiet til B.T.

Eieren av diskoteket er verken mistenkt eller siktet i saken. Men på grunn av omfanget er diskoteket nå stengt. Nå skal den lokale bevillingsnemda avgjøre om det får åpne igjen eller ikke.

Den 20 år gamle ecstacy-handleren kan vente seg ubetinget fengselsstraffer, mens tre av gjestene som også ble funnet med stoff på seg slipper unna med bøter.

Hva som skjer med de øvrige 222 er foreløpig uklart, da de kun hadde stoff i blodet.

225 TATT: Politiet fikk sjokk da de slo til mot diskoteket natt til i går. 75 prosent av deltagerne var i narkorus.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media