226 barn er drept på Gazastripen. Shaymaa (3 dager) overlevde etter å ha blitt forløst med keisersnitt fra sin døde mor

Israels krig mot Hamas har så langt krevd 226 barneliv.

VELKOMMEN TIL VERDEN: En palestinsk doktor behandler tre dager gamle Shaymaa Sheikh al-Eid etter at mora ble drept under et israelsk luftangrep mot Gazastripen torsdag. Jenta ble forløst med keisersnitt etter moras død. Foto: Eyad Baba / AP Photo
VELKOMMEN TIL VERDEN: En palestinsk doktor behandler tre dager gamle Shaymaa Sheikh al-Eid etter at mora ble drept under et israelsk luftangrep mot Gazastripen torsdag. Jenta ble forløst med keisersnitt etter moras død. Foto: Eyad Baba / AP PhotoVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mora, 23 år gamle Shaymaa Hussein al-Sheikh Ali, døde av skadene etter et israelsk luftangrep mot byen Deir al-Balah på Gazastripen torsdag.

Nå ligger tre dager gamle Shaymaa i en kuvøse på Nasser-sykehuset i Khan Kounis nord på Gazastripen, og legene forventer at den lille jenta forblir på sykehuset de neste fem ukene.

Innen den tid har kanskje faren, Ibrahim Sheikh Ali, rukket å komme seg, etter at han, sammen med flere andre, ble såret i det samme angrepet.

Nesten 2000 sårede barn Ifølge Unicef er 226 barn drept på Gazastripen i løpet av den til nå 20 dager lange krigen mellom Israel og Hamas. 1949 barn er såret.

Det yngste offeret UNICEF har fått melding om, var bare tre måneder gammelt, opplyser kommunikasjonsrådgiver Helene Sandbu Ryeng i UNICEF Norge til NTB.

FN har også fått rapporter om et økt antall spontanaborter, for tidlig-fødsler og dødfødsler. Antall barn på Gazastripen som trenger umiddelbar krisehjelp, er oppjustert til 194 000.

Ikke enighet om FN-resolusjon Når 1100 mennesker er drept etter at Israel innledet sin offensiv mot Gazastripen 8. juli, de aller fleste av dem er palestinere.

Imidlertid er det ingen utsikt til en snarlig løsning.

FNs sikkerhetsråd maktet ikke å samle seg om en resolusjon med mål om våpenhvile mellom partene, men kom i stedet natt til mandag med en enstemmig uttalelse der de ber om en våpenhvile.

Samtidig makter heller ikke de krigførende partene å holde seg til inngåtte avtaler om midlertidige våpenhviler.