228 personer fryktes omkommet

Et Swissair passasjerfly på vei fra New York til Sveits styrtet i går kveld nær småbyen Blandford på Nova Scotia i Canada. Det er uvist om det var nordmenn ombord i flyet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En talsmann for redningsmannskapene opplyste i morgentimene at det var funnet fire omkomne i sjøen på ulykkesstedet.

- Vi har bekreftelser på at fire døde er funnet, opplyste Dan Bedell som avviste tidligere meldinger om overlevende.

MD 11-maskinen var på vei fra New York til Sveits da det styrtet nær småbyen Blandford på Nova Scotia i Canada. Ifølge Swissair hadde flyet 213 passasjerer og et mannskap på 15 om bord.

Uvisst om nordmenn ombord

Det er fortsatt ikke kjent om det befant seg nordmenn om bord i Flight 111, og i Utenriksdepartementet i Oslo fikk NTB i morgentimene opplyst at flere norske ambassader arbeidet med å undersøke dette. TV2 melder at flyet ikke hadde transitpassasjerer, og at det derfor er lite sannsynlig at det var nordmenn ombord.

Overlevende

Flere innbyggere i Blandford, som ligger en halvtime fra Halifax, fortalte at de hørte et stort fly gå over byen i lav høyde, og deretter et kraftig brak.

Et 50-talls ambulanser ble rekvirert til området mens et stor antall fiskebåter og redningsfartøyer, samt helikoptre, lette etter vrakrester og overlevende i sjøen.

Forsøkte nødlanding

Flight 111 var på vei til Geneve og skal ha forsøkt å nødlande nær Halifax da det forsvant fra radaren ca. sju nautiske mil fra land. Flere forteller at braket de hørte, lød som en eksplosjon. Flyet tok av fra Kennedy flyplass klokken 20.30. Det styrtet litt etter 2100 lokal tid, og letearbeidet foregår derfor i mørke. Nærmere 300 personer deltar i letingen.

(NTB/Dagbladet :på nettet)