KONSENTRERT: Justisminister Knut Storberget og politidirektør Ingelin Killengreen da de  foretok den offisielle åpningen av nye Follo politidistrikt på Sørmarka. 
Foto: Heiko Junge / Scanpix
KONSENTRERT: Justisminister Knut Storberget og politidirektør Ingelin Killengreen da de foretok den offisielle åpningen av nye Follo politidistrikt på Sørmarka. Foto: Heiko Junge / ScanpixVis mer

229 ledige stillinger i politiet

Likevel står 253 nyutdannede politifolk uten jobb.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Mange av de ledige stillingene er utenfor det sentrale Østlandet, men justisminister Knut Storberget (Ap) mener det ikke er et problem. Nyutdannede politifolk må regne med å flytte på seg dersom de vil ha jobb.

- Da vi opprettet flere studieplasser og flere stillinger var dette noe som skulle komme over hele landet og ikke bare i Oslo og Akershus, sier Storberget til NTB.

Av totalt 470 studenter som er på vei ut i arbeidslivet i disse dager har 177 fått jobb. Samtidig står 229 stillinger ledige rundt om i landet.

«Tallmagi» Det har de siste dagene vært heftig diskusjon mellom Høyre-leder Erna Solberg og justisministeren. Mens Solberg har beskyldt Storberget for å drive med tallmagi, slår Ap-statsråden tilbake med at den rødgrønne regjeringen har rettet opp en feilslått politikk fra Bondevik II-regjeringen. Høyre på sin side mener Storberget ikke har holdt sine løfter om 1100 nye stillinger, men det tilbakeviser justisministeren.

- Utregninger som er foretatt av Fornyings, administrasjons- og kirkedepartementet viser at det har vært en økning på 754 stillinger fra i fjor til i år. Samtidig har arbeidstidsavtalen resultert i at omtrent 230 årsverk blir brukt, sier Storberget.

I tillegg viser beregninger Justisdepartementet har foretatt at det er rom for å øke antall årsverk med 106 fra august av årets statsbudsjett.

Feil tall Storberget mener Høyre lyver om mange av tallene Erna Solberg la fram under talen for sentralstyret lørdag. Solberg sa blant annet at 12.000 DNA-prøver venter i kø for å bli analysert. Dette tilbakeviser Storberget og sier det korrekte tallet er 2000.

- Jeg synes det er mange gode forslag i Høyres kriminalpolitiske plan og vil gjerne diskutere konkret politikk med Erna Solberg i stedet for å bare se på tall som i tillegg blir gale, sier han.

Han sier dagens regjering kan vise til store framskritt i bekjempelsen av kriminalitet og avviser at det bare er de bevilgede midlene det snakkes om fra justissektoren.

(NTB)