Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

23 år gammel student ble gjengvoldtatt og slått med jernstang inne på buss

Har ført til voldsomme protester og krav om dødsstraff i India.

STORE DEMONSTRASJONER: Rasende indiske studenter demonstrerte i New Delhi i dag, etter at en 23 år gammel kvinne ble utsatt for gjengvoldtekt på en buss sist søndag. Foto: EPA/STR
STORE DEMONSTRASJONER: Rasende indiske studenter demonstrerte i New Delhi i dag, etter at en 23 år gammel kvinne ble utsatt for gjengvoldtekt på en buss sist søndag. Foto: EPA/STR Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I over 40 minutter ble den 23 år gamle kvinnelige medisinstudenten gjengvoldtatt på en buss i New Delhi, ifølge politiet.

Overgrepet fant sted søndag kveld, etter at kvinnen hadde gått på bussen sammen med en kamerat. De var på vei hjem fra kino i nitida, og prøvde å finne skyss hjem da bussen stanset, ifølge New York Times.

Paret trodde at de gikk på en offentlig buss, ettersom en av mennene lot som han var konduktør. Da bussen begynte å kjøre, kom tre unge menn bort til dem.

Kritisk skadd - De begynte å antaste jenta. Ledsageren hennes kjempet heroisk for å redde henne, men disse mennene angrep ham med en jernstang, sier politimester Neeraj Kumar, ifølge NTB.

Ifølge indisk politi ble 23-åringen deretter dratt bak i bussen, hvor hun ble brutalt slått og voldtatt, før både hun og vennen ble kastet av.

Kvinnen ligger nå på sykehus med alvorlige hodeskader, ifølge Times of India.

Også mannen hun var sammen med, ble alvorlig skadd i angrepet.

Fire pågrepet Politiet mener seks personer var involvert i det brutale overfallet. Fire personer er pågrepet, inkludert bussjåføren. Tre av de pågrepne møtte i retten i dag, hvor de tilsto overgrepet og ble varetektsfengslet.

- Jeg har begått en grusom kriminell handling, sa en av gjerningsmennene, ifølge Times of India.

Gjengvoldtekten har ført til et kollektivt raseri i India, og i dag måtte politiet bruke vannkanoner for å få kontroll over en demonstrasjon i New Delhi da rasende studenter forsøkte å rive ned stålgjerdene rundt den offisielle residensen til statsministeren i hovedstadsområdet Delhi, Sheila Dikshit.

Ønsker dødsstraff Mellom 1990 til 2008 har det vært en dobling i antall voldtektssaker i India, ifølge offisiell statistikk.

New Delhis politisjef ba i går om dødsstraff for folk som blir dømt for voldtekt, en forbrytelse som i dag maksimalt kan straffes med ti års fengsel.

NULLTOLERANSE: Kvinner demonstrerer i New Delhi etter gjengvoldtekten på søndag kveld. Foto: AFP PHOTO/ SAJJAD HUSSAIN
NULLTOLERANSE: Kvinner demonstrerer i New Delhi etter gjengvoldtekten på søndag kveld. Foto: AFP PHOTO/ SAJJAD HUSSAIN Vis mer

Sonia Gandhi, som leder det regjerende Kongresspartiet og er Indias mektigste politiker, beskriver angrepet som en skam for hovedstaden.

I går kveld besøkte hun sykehuset hvor ofrene for overfallet behandles.

I et brev til Sheila Dikshit skriver Gandhi at «slike voldshandlinger og forbrytelser ikke bare må fordømmes, men også føre til en samlet kamp for å bekjempe dem».

Får ikke kjøre med mørke vinduer Bussen hvor overgrepet fant sted, hadde mørke vinduer, og Indias innenriksminister har nå kunngjort at bussene ikke lenger kan kjøre med mørke vinduer og tunge gardiner.

- Alle busser vil bli bedt om å ha lys på mens de er i tjeneste på kveldstid i Delhi, sier innenriksminister Sushilkumar Shinde.

Han varsler at busser som ikke etterkommer påleggene, vil bli konfiskert.

ØNSKER DØDSSTRAFF: Parlamentsmedlem Navjot Kaur Sidhu holder opp en løkke i en demonstrasjon. Flere har nå tatt til orde for å innføre dødsstraff for voldtekt i India. Foto: AFP PHOTO/ NARINDER NANU
ØNSKER DØDSSTRAFF: Parlamentsmedlem Navjot Kaur Sidhu holder opp en løkke i en demonstrasjon. Flere har nå tatt til orde for å innføre dødsstraff for voldtekt i India. Foto: AFP PHOTO/ NARINDER NANU Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!