23-årig asylsøker som venter sitt andre barn med 14-åring blir etterforsket likevel

Øst-Finnmark politidistrikt snur.

GRENSA: Den 14 år gamle jenta og den 23 år gamle mannen kom over grensa ved Storskog i Finnmark.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
GRENSA: Den 14 år gamle jenta og den 23 år gamle mannen kom over grensa ved Storskog i Finnmark. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Politiet i Øst-Finnmark snur og har likevel bestemt seg for å etterforske saken der en 14 år gammel syrisk jente venter sitt andre barn med en 23 år gammel landsmann, melder NRK.

Den 14 år gamle jenta fra Syria kom til Kirkenes for snart to uker siden. Med seg hadde hun sin 18 måneder gamle sønn og sin ektemann på 23 år.

Politiadvokat Jens Bernhard Herstad i Østfinnmark politidistrikt sier de nå likevel velger å følge opp saken.

- Vi har endret synspunkt underveis. Det er på grunn av de opplysningene som nå foreligger. Vi vil følge den opp som en straffesak i tillegg til at det blir gitt oppfølging fra andre etater, sier Herstad til NRK.

Støtteapparat Etter norsk lov er hun utsatt for seksuelt misbruk, men 23-åringen som er far til barna, slipper straff sa politiet til NRK tidligere torsdag.

- Vi vurderte det slik at dette er en familie hvor man vil ha mye bedre hjelp av et støtteapparat rundt seg og at andre etater enn politiet håndterer saken, sa politiadvokat Jens Bernhard Herstad i Østfinnmark politidistrikt til NRK.

Sosialantropolog Unni Wikan regner med at det vil bli flere saker i tiden framover hvor norske myndigheter vil stå ovenfor et dilemma om hvordan en skal håndtere asylsøkere som er barnebruder. Hun mener dette er noe vi må godta.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer