23-åring dømt for grov busskapring

En 23 år gammel mann fra Hordaland ble i går dømt til åtte års forvaring for grovt ran og vold mot flere bussjåfører i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Etter først å ha forsøkt å stjele en buss ved bussterminalen i Oslo, slo mannen ned bussjåføren som fikk nappet nøklene ut av tenningen. To timer senere klarte mannen å stjele en annen buss ved å slå sjåføren i svime.

Midt på lyse formiddagen 1. mai i fjor, ville den arbeidssøkende vestlendingen komme seg bort fra Oslo. Han bestemte seg for å kapre en buss, og på andre forsøk lyktes han i å overmanne sjåføren og kjøre bussen ut fra bussterminalen.

Bussferden endte i et stillas i Oslo sentrum, og onsdag ble gjerningsmannen dømt til åtte års forvaring i Oslo tingrett. Han må minst sone fire av disse årene, og i tillegg betale 180.000 kroner i erstatning til bussjåføren som lå i koma i to måneder. Totalt ble han liggende seks måneder på sykehus.

Etter å ha stjålet en buss, ført den uten gyldig buss-sertifikat og kollidert inn i en bil på sin vei ut i Oslos gater, ble mannen også fradømt lappen på livstid.

Les også:

Slo ned bussjåfør og kapret buss i Oslo

Mann siktet for busskapring

KAPRINGSDØMT: En 23-åring ble onsdag dømt til åtte års forvaring for å ha kapret en buss i Oslo 1.mai i fjor. Bussferden endte i et stillas, og bussjåføren lå på sykehus i et halvt år. Foto: SCANPIX
KAPRINGSDØMT: En 23-åring ble onsdag dømt til åtte års forvaring for å ha kapret en buss i Oslo 1.mai i fjor. Bussferden endte i et stillas, og bussjåføren lå på sykehus i et halvt år. Foto: SCANPIX Vis mer