Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

23-åring dømt til åtte års fengsel: Voldtok kvinne (69) mens mora (88) så på

Skjerpet straff i lagmannsretten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En nå 23 år gammel er i Agder lagmannsrett dømt til åtte års fengsel for voldtekt av en 69 år gammel kvinne og vold mot hennes nå avdøde mor, skriver NRK.

Mannen ble dømt til sju års fengsel i Nedre Telemark tingrett i september, men Agder lagmannsrett har skjerpet straffen.

De rettspsykiatrisk sakkyndige konkluderte med at 23-åringen ikke var psykotisk eller bevisstløs. Han skal heller ikke ha noen alvorlige psykisk lidelse, men han var kraftig påvirket og bevissthetsforstyrret av alkohol. Retten fant ingen formildende omstendigheter, og dommen mot ham var enstemmig.

Voldtok datter Dagbladet omtalte saken da mannen ble pågrepet og siktet i desember i fjor.

Politiet siktet da mannen for trusler, vold og voldtekt mot den 88 år gamle nå avdøde kvinnen og hennes 68 år gamle datter.

Natt til 21. desember hadde mannen brutt seg inn hos den 88 år gamle kvinnen som fikk ringt sin 69 år gamle datter i nabohuset før hun fikk slått telefonen ut av hendene, skriver Telemarksavisa.

69-åringen ble slått, sparket og voldtatt med mora som øyenvitne.

Den 88 år gamle kvinnen fikk varslet hjemmehjelpen via sin trygghetsalarm. Da hjemmehjelpstjenesten kom på stedet fikk de varslet politiet, og mannen ble pågrepet på stedet.

- Usedvanlig krenkende Agder lagmannsrett anser voldtekten som usedvanlig krenkende, og mener mannen har utøvet vold under særdeles skjerpende omstendigheter. Mannen skal blant annet ha slått henne bevisstløs. De legger også vekt på at det skjedde mot en forsvarsløs person, skriver NRK.

23-åringen er ikke tidligere straffedømt, og må i tillegg til fengselsstraffen betale 69-åringen 200 000 kroner i oppreisning og 80 000 kroner til den avdøde moras dødsbo.

23-åringens forsvarer Oscar Ihlebæk ønsker ikke å kommentere saken overfor NRK.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media