23-åring dømt til sju års forvaring

Funnet skyldig i flere tilfeller av grov vold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 23 år gammel bergenser er i Bergen tingrett dømt til forvaring i sju og et halvt år med en minstetid på fem år etter å ha blitt funnet skyldig i flere tilfeller av grov vold.

Mannen ba selv om forvaringsdom da rettssaken startet i september, skriver Bergens Tidende.

Det mest alvorlige forholdet mannen er dømt for skjedde natt til 21. april i fjor, da han knivstakk en 21-åring på en fest. Offeret ble stukket fem ganger, blant annet i hjertet. Han var nær ved å dø, men legene på Haukeland reddet livet hans.

23-åringen ble også dømt for å ha kastet rundt en liter varm matolje på en fengselsbetjent. Betjenten fikk 1. og 2. grads forbrenningsskader.

I tillegg er mannen dømt for seksuell omgang med en jente under 16 år og fem tilfeller av vold mot offentlig tjenestemann. I rettssalen satt 23-åringen med sikkerhetsseler og ekstra politistyrker holdt vakt.

Ifølge dommen har 23-åringen psykiske lidelser og atferdsforstyrrelser.

Han lider også av paranoid og dyssosial personlighetsforstyrrelse. Ifølge dommen har mannen vært rusmisbruker siden han var 14 år, men de sakkyndige mener 23-åringen er strafferettslig tilregnelig.

- Min klient har tatt betenkningstid og vil vurdere om han skal anke. Han er fornøyd med deler av dommen, men reagerer blant annet på at han er dømt for drapsforsøk, sier forsvarer Jørgen Riple.

(NTB)