23-åring fikk sju år for hagledrap

En 23 år gammel mann er dømt til sju års fengsel for hagledrapet i Kristiansund i februar. Den enstemmige dommen fra Nordmøre herredsrett fastslår at drapet ble begått med forsett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den drapsdømte mannen anket dommen på stedet. Han anker også over oppreisningsdommen på 100.000 kroner til den dreptes foreldre. Han har allerede akseptert et utgiftskrav på kr.25.795 til den dreptes foreldre.

Drapet skjedde i den såkalte Verkstedblokka i Kristiansund, der flere ungdommer var samlet i 23-åringens leilighet.

23-åringen var ivrig våpensamler og hadde blant annet et avsagd dobbeltløpet haglgevær liggende. Det ble drukket en del, og sent på natta samlet domfelte sammen en del slumper fra glass rundt omkring som han ga til en kamerat og ba ham drikke.

Da han ikke ønsket å drikke av glasset, ladet den da 22 år gamle mannen haglgeværet med en skarp patron og sa at han ville skyte kameraten dersom han ikke drakk.

- Det er du som får problemet, jeg bare dør, var det siste kameraten fikk sagt. Da han fortsatt rolig og bestemt nektet å drikke av glasset, trakk domfelte av fra 20 centimeters hold. Kameraten døde momentant.

Alt skjedde i en atmosfære som i forkant av skuddet var humoristisk og spøkefull, men retten fastslår at det ikke er noen tvil om at tiltalte trakk av med vilje.

(NTB)