23-åring har erkjent overgrep mot 13 barn

Men politiet kjenner ikke identiteten til tre av barna.

BARNEHAGEANSATT: Den overgrepssiktede 23-åringen jobbet i en barnehage helt fram til han ble pågrepet. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
BARNEHAGEANSATT: Den overgrepssiktede 23-åringen jobbet i en barnehage helt fram til han ble pågrepet. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 23 år gammel mann ble pågrepet på Munkelia T-banestasjon 9. oktober i år, mistenkt for å begått overgrep mot en rekke barn i Oslo og Bærum.

Han har i avhør erkjent overgrep mot 13 barn, hvorav bare ti er identifisert. Det ble tidligere opplyst at han kunne ha antastet så mange som 30 barn.

- Av de 30 barna er det ti som er utsatt for seksuelle handlinger, som gjelder beføling. I tillegg er det en mengde barn som har vært vitner, sier avsnittsleder Kari-Janne Lid ved Sedelighetsavsnittet i Oslo politidistrikt til Dagbladet.  

Overgrep i heis Overgrepene eller forsøk på overgrep har funnet sted i områdene Grindbakken, Huseby og Eiksmarka — i tillegg til Ullevål Hageby, Kalbakken og Lambertseter. Ofrene er jenter i alderen 8-11 år.  

I tillegg har mannen opplyst at han skal ha begått seksuelle handlinger mot ytterligere tre barn. Disse forholdene er ikke er anmeldt, og politiet har heller ikke har klart å identifisere ofrene.  

- Disse forholdene har for politiet tidligere vært ukjent. Det gjelder forhold ved Grorud T-banestasjon. Her har han vært inne i ulike oppganger, og også inne i en heis hvor han har begått overgrep, sier Lid.  

Ber om hjelp Den siktede har ikke klart å knytte overgrepene til noe tidsrom, men handlingene skal ha vært begått en eller annen gang tidsrommet 1. mars til 9. oktober i år.
 
Politiet ønsker nå å komme i kontakt med foreldre og andre voksenpersoner som kan ha informasjon om forholdene på Grorud. 

- Det er viktig at foreldre eller andre voksne som har samlet opp fortellinger fra barn som kan kobles opp mot dette tar kontakt med politiet, sier Lid.  

- Mistenker politiet at han kan begått overgrep mot flere barn enn det han har erkjent?  

- Det er ikke noe grunnlag for å si det. Siktede har samarbeidet i avhør. Det at han da forteller om tilfeller som ikke tidligere har vært kjent for politiet, gir oss grunn til å tro at dette er alle tilfellene, sier Lid.

Jobbet i barnehage
Den siktede 23-åringen jobbet i en barnehage i Oslo helt fram til han ble pågrepet. Han skal ha søkt om psykologhjelp allerede i mars, fordi han merket en seksuell dragning mot barn.

- Han fikk så noen psykologtimer, noe han merket hjalp betraktelig, sa forsvarer Øivind Østberg til Dagbladet i oktober.

23-åringen måtte imidlertid avbryte behandlingen, da psykologtimene ble for dyre for ham. På det tidspunktet forelå det ingen mistanke om at han hadde begått overgrep.

Den siktede, som opprinnelig er fra Afrika og kom til Norge som elleveåring, har plettfri vandel. Dagbladet kjenner imidlertid til at han har hatt en svært vanskelig forhistorie, med overgrep fra betrodde omsorgspersoner.

Politiet opplyser at saken vil være ferdig etterforsket i januar 2011, og det vil da bli tatt ut tiltale mot mannen.

- Det er viktig å berolige foreldre om at han nå har erkjent det han har gjort, sier Lid.

Personer med informasjon som kan hjelpe politiet med å identifisere barn som kan ha blitt utsatt for overgrep, bes ta kontakt med Sedelighetsavsnittet ved Oslo politidistrikt på telefon 22 66 90 50 eller Kriminalvakta på telefon 22 66 99 66.