DRAP PÅ IKEA:  Torsdag ettermiddag ble det klart at en av de to siktede i Ikea-saken ikke lenger er siktet. Foto: MORALES FELIPE  / Aftonbladet / IBL Bildbyrå
DRAP PÅ IKEA: Torsdag ettermiddag ble det klart at en av de to siktede i Ikea-saken ikke lenger er siktet. Foto: MORALES FELIPE / Aftonbladet / IBL BildbyråVis mer

23-åring ikke lenger siktet for IKEA-drapene

Løslatt torsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

23-åringen fra Eritrea som var siktet for medvirkning til dobbeltdrapet på Ikea i Västerås, er løslatt.

Siktelsen er også frafalt, melder NTB.

Det er klart etter et fengslingsmøte som begynte klokka 15.45 i tingretten torsdag.

Der konkluderte retten med at mistanken og bevisene mot mannen ikke lenger var sterke nok til å opprettholde siktelsen mot ham.

— Han fulgte med en bekjent til Ikea og det var denne bekjente som utførte dette, sier 23-åringens advokat Maria Wilhelmsson.

Tidligere på dagen tilsto den bekjente, en 36 år gamle mann som også er fra Eritrea, å ha drept en mor på 55 og hennes 28 år gamle sønn.

 FORSVARER:  Advokat Maria Wilhelmsson  sier at 23-åringen skal ha vært med den hovedmistenkte på Ikea, men at han ikke var med på de to drapene.
Foto: Maja Suslin / TT / Kod 10300
FORSVARER: Advokat Maria Wilhelmsson sier at 23-åringen skal ha vært med den hovedmistenkte på Ikea, men at han ikke var med på de to drapene. Foto: Maja Suslin / TT / Kod 10300 Vis mer

Dette har vært den hovedmistenkte i saken.

- Han erkjenner at han har gjort seg skyldig i to drap på varehuset Ikea i Västerås, noe som innebærer at han godtar varetektsfengsling, sier advokat Per-Ingvar Ekblad ifølge Expressen.

23-åringen har hele tiden nektet for å ha noe med drapene å gjøre.

Tidligere på torsdagen endret politiet siktelsen mot mannen fra drap til medvirkning til drap.


Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram