23-åring må møte i retten for tyveriet av silkeapene Harald og Nano

Starter i Oslo tingrett mandag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Saken mot den 23 år gamle mannen som stjal to silkeaper fra Oslo reptilpark i mai i fjor, starter i Oslo tingrett mandag.

Mannen kom seg inn i de avlåste lokalene ved å knuse enn rute og tok med seg de to halvkilostunge silkeapene Harald og Nano. Han returnerte apene i live i to Ikea-poser samme kveld, skriver VG.

Han står også tiltalt for å ha oppbevart en rekke stjålne gjenstander, inkludert to canadiske pass og et colombiansk ID-kort, samt narkotika. I tillegg er det flere punkter om trusler mot politiet, brudd på våpenloven og et punkt om vold mot samboer.

- Han kommer til å erkjenne straffskyld for å ha stjålet apene. Han ønsker å ta ansvar for dette, og er lei seg for det som skjedde. Jeg kan ikke uttale meg om de andre sakene han står tiltalt for på nåværende tidspunkt, sier mannens forsvarer Camilla Høie.

Silkeape eller bomullstopptamarin er en vestapeart som i dag bare finnes vilt nord i Colombia. Det er i dag bare rundt 3.000 individer igjen i verden, og silkeapen blir regnet som en utryddingstruet art. Apene veier under et halvt kilo og kan bli om lag 16 år gamle.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram