<strong>OMFATTENDE ETTERFORSKNING:</strong> Kriminalteknikere jobbet i går og i dag i leiligheten der en av de drapssiktede brødrene bodde.
Foto: Øistein Norum Monsen
OMFATTENDE ETTERFORSKNING: Kriminalteknikere jobbet i går og i dag i leiligheten der en av de drapssiktede brødrene bodde. Foto: Øistein Norum Monsen Vis mer

23-åring og hans lillebror fengslet i fire uker

Etter Holmlia-drapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En 23 år gammel mann ble i dag besluttet fengslet i fire uker med brev- og besøksforbud, medieforbud og isolasjon overfor medsiktede i Oslo tingrett etter drapet på Holmlia i Oslo som ble oppdaget i går morges.

Også 23-åringens lillebror er pågrepet og siktet i saken, men har allerede samtykket til fire ukers varetektsfengsling og skal ikke møte i retten.

Kan ha flyttet offeret Politiet jobbet i går ut fra at den unge mannen kan ha blitt drept eller alvorlig skadet i en leilighet som disponeres av den ene siktede, før han altså ble funnet død i ei grøft ved en gangsti rundt 250 meter fra den aktuelle boligen.

I går fant politiets kriminalteknikere blant annet det som framstår som blodspor flere steder ved inngangspartiet til leiligheten. Boligen tilhører faren til de nå drapssiktede brødrene, men faren var bortreist da drapet skjedde.

I formiddag ville ikke politiet gå ut med ytterligere opplysninger om hendelsesforløp eller motiv fordi den drepte ennå ikke var formelt identifisert. Det skal imidlertid ikke være reell tvil om hvem offeret er.

Tilsto drapet Det var en av de siktede selv som ringte politiet og varslet om drapet. I flere timer lange avhør i går fortalte begge brødrene om hva som skjedde.

- Begge mennene har knyttet seg til drapet i avhør. Vi jobber nå blant annet med å sjekke disse forklaringene opp mot andre opplysninger og vitneavhør, sier Grete Lien Metlid, sjef ved Seksjon for volds- og seksualforbrytelser.

Den siktede 23-åringens forsvarer, advokat Solveig Høgtun ved Advokatfirmaet Elden, opplyste etter avhør i går at klienten erkjenner straffskyld etter siktelsen på forsettlig drap.

- Han sier at det tragiske som skjedde aldri skulle ha skjedd, sier advokat Solveig Høgtun ved advokatfirmaet Elden, til Dagbladet.

Hun ønsker ikke å kommentere hva mannen har forklart om et eventuelt motiv.

- Det er viktig for politiet å understreke at det ikke er noe i saken som tyder på noen form for rasistisk motiv. Tvert imot er både de siktede og avdøde en del av samme, multietniske omganskrets på Holmlia der slike holdninger ikke er en problemstilling, understreker politiadvokat Andreas Strand overfor Dagbladet.

<strong>FUNNSTEDET:</strong> Drapsofferet ble funnet i ei grøft ved presenningen midt på bildet.
Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
FUNNSTEDET: Drapsofferet ble funnet i ei grøft ved presenningen midt på bildet. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer

Han opplyser at politiet ønsker å klargjøre dette fordi offeret er mørkhudet, og de siktede hvite, og at dette har skapt spekulasjoner i lokalmiljøet på Holmlia.

23-åringens lillebror har foreløpig ikke erkjent straffskyld formelt.

- Han har forklart seg om de faktiske forhold. Foreløpig har ikke politiet bedt ham om å ta stilling til skyldspørsmålet, skrev mannens forsvarer, advokat Bendik T. Eckbo, i en sms til Dagbladet i går kveld.

Funnet i snøen Det var klokka 06.15 i går at store politistyrker rykket ut til Holmlia øst i Oslo etter at den dramatiske meldingen ble ringt inn.

Basert på informasjonen fra de siktede ble den døde mannen funnet i snøen i ei grøft mindre enn to meter fra en sykkel- og gangvei som går fra boligområdet til Rosenholm stasjon.

Gangveien har gatebelysning og funnstedet er i utgangspunktet synlig for forbipasserende. Det er ikke kjent når drapet skjedde, men en beboer i området opplyser til Dagbladet at han luftet hunden forbi stedet seint onsdag kveld uten å legge merke til noe uvanlig.

<strong> POLITIADVOKAT:</strong>  Andreas Strand i retten. Foto: Harald S. Klungtveit / Dagbladet.
POLITIADVOKAT: Andreas Strand i retten. Foto: Harald S. Klungtveit / Dagbladet. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer