FEM DREPTE:  Fem studenter ble knivdrept på en fest i Calgary. Foto: AP Photo/The Canadian Press/NTB Scanpix
FEM DREPTE: Fem studenter ble knivdrept på en fest i Calgary. Foto: AP Photo/The Canadian Press/NTB ScanpixVis mer

23-åring pågrepet for drap på fem studenter i Canada

Gikk løs på festdeltakere med kniv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hendelsen fant sted natt til tirsdag. Alle ofrene var studenter ved University of Calgary, hvor også den antatte gjerningsmannen tidligere studerte.

Han ble pågrepet i nærheten av åstedet etter at politihunder var satt inn i søket etter gjerningsmannen.

23-åringen skal ha vært invitert på festen og gikk angivelig løs på de andre gjestene med kniv kort tid etter at han ankom stedet.

- Den mistenkte ankom festen, skaffet seg en stor kniv og angrep ofrene én etter én. Han stakk dem flere ganger, sier Rick Hanson, politisjef i Calgary.

Hanson beskriver hendelsen som det verste massedrapet i byens historie. Fire menn og én kvinne i 20-årene ble drept. Hva motivet kan ha vært, er foreløpig uklart.

Den antatte gjerningsmannen kom til festen etter å ha vært på jobb i en lokal matbutikk. Han er sønn av en politimann og har hatt planer om å studere juss, ifølge TV-stasjonen CBC.

(NTB)

FESTDELTAKERE:  Den pågrepne 23-åringen var invitert på en fest, og skal ha gått løs på de andre gjestene kort tid etter at han ankom stedet. Foto: REUTERS/Todd Korol
FESTDELTAKERE: Den pågrepne 23-åringen var invitert på en fest, og skal ha gått løs på de andre gjestene kort tid etter at han ankom stedet. Foto: REUTERS/Todd Korol Vis mer