Terror Manchester:

23-åring pågrepet i forbindelse med terroren: - Han smilte

Kaféeier Majid Bovim så pågripelsen av 23-åringen i Manchester.

SÅ PÅGRIPELSEN: Kafeeieren Majid Bovim ble vitne til pågripelsen av den 23 år gamle mannen. Foto: Øistein Norum Monsen
SÅ PÅGRIPELSEN: Kafeeieren Majid Bovim ble vitne til pågripelsen av den 23 år gamle mannen. Foto: Øistein Norum Monsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MANCHESTER (Dagbladet): Majid Bovim (54) driver kafeen Cafe Metro i Chorlton, et boligområde sør i Manchester. Rundt klokka 12.00 i dag fikk ble han plutselig oppmerksom på høye skrik og rop i den rolige, men trafikkerte gata utenfor butikken.

På andre siden av gata ble en 23 år gammel mann pågrepet av sivilt og væpnet politi i forbindelse med gårsdagens terrorangrep mot Manchester Arena, der minst 22 mennesker ble drept.

- Jeg sto og jobbet på kjøkkenet da jeg hørte høye skrik utenfor. Jeg hoppet ut for å se hva som foregikk og så noen rope mens da la noen i bakken, forteller Bovim til Dagbladet.

MANCHESTER ARENA: 22 personer ble drept og 59 skadd i en eksplosjon under en Ariana Grande-konsert sent i går kveld. Flere av de drepte er barn. Video: CNN. Vis mer

- Smilte

Han forteller at det var rundt seks polititfolk som pågrep mannen, som kaféeiren beskriver som relativt kort av vekst. Han forteller at en politimann var bevæpnet med automatvåpen, mens andre hadde elektrosjokkvåpen.

- Han smilte da han ble pågrepet, sier Bovim til Dagbladet.

Beboere i Chorlton beskriver overfor Dagbladet området som et rolig og vennlig multikulturelt nabolag, og gatene kryr av små butikker.

22 personer ble drept, deriblant barn, og 59 personer ble skadet etter at en bombe gikk av i Manchester sentrum like før klokka 23.30 i går kveld.

Det britisk politiet antar at bomben var hjemmelaget. Den ble detonert av en gjerningsperson i fojaéområdet til Manchester Arena.

- TERROR: Theresa May slår fast at angrepet i Manchester var et terrorangrep. Da may møtte pressen kunne hun informere om at angrepet var et terrorangrep, og at politiet tror de vet hvem gjerningsmannen var. Video: AP Vis mer

Der var det en rekke konsertgjengere som var i ferd med å forlate arenaen, som rommer rundt 20 000 personer, etter en konsert med den populære artisten Ariana Grande.

Mange av publikummerne var barn og ungdom.

Selvmordsbomber

Selve angrepet skal ifølge politisjef Ian Hopkins ha blitt utført av én person. Politiet bekreftet på en pressekonferanse tirsdag ettermiddag at de mistenker at det var 22 år gamle Salman Abedi som sto bak angrepet.

- Mannen bar en hjemmelagd sprengladning som ble utløst og som forårsaket denne grusomheten, sa politisjefen i Manchester, Ian Hopkins under en pressekonferanse mandag morgen, ifølge The Guardian.

Terrororganisasjonen IS hevder de står bak angrepet.

FLYKTER: Her flykter publikum i panikk, etter ett eller flere kraftige smell under konsert i Manchester. Et titalls personer er drept og flere skadd etter en alvorlig hendelse under en Ariana Grande-konsert i Manchester Arena seint mandag kveld. Video: AP Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer