23-åring siktet etter dødsfall

En 23 år gammel mann er siktet etter at en 40 år gammel mann ble funnet død i hjemmet sitt i Enebakk i Akershus natt til i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Avisenes Nyhetsbyrå (ANB) er den siktede sønn av avdødes samboer. -  Det ønsker jeg ikke å kommentere, sier politiadvokat Nina Prebe ved Follo Politidistrikt til Dagbladet.

Familiemedlemmer fant 40-åringen død på soverommet i hjemmet sitt i Flateby i Enebakk natt til i går.

Politiet fikk melding fra AMK-sentralen klokka 04.40 i går morges. 23-åringen ble pågrepet og siktet en time etter.

Siktede var beruset

-  Mannen er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge, sier politiadvokat Prebe. Politiet bekrefter at den 23-åringen var beruset da han ble pågrepet.

-  Siktede var åpenbart beruset. Det er en av grunnene til at vi har ventet med å avhøre ham til søndag kveld, sier Prebe. 23-åringen var nylig avhørt da Dagbladet snakket med politiet i går kveld, men Prebe vil ikke si noe mer om hva som kom fram under avhøret. Dødsårsaken er foreløpig ukjent, og politiet er foreløpig sparsomme med å gi flere opplysninger.

-  Nå venter vi på resultatet av åstedsundersøkelsen og obduksjonsrapporten før vi kan si noe mer, sier Prebe.

Flere avhørt

  ÅSTEDET: Medarbeidere fra Nye Kripos kom til Enebakk tidlig i går for å undersøke boligen der den døde ble funnet. Foto: Jon Terje H. Hansen
ÅSTEDET: Medarbeidere fra Nye Kripos kom til Enebakk tidlig i går for å undersøke boligen der den døde ble funnet. Foto: Jon Terje H. Hansen Vis mer

Saken etterforskes videre og Nye Kripos er koblet inn for å undersøke åstedet. -  Avdøde ble ikke funnet med omfattende skader.

Bakgrunnen for at vi anser dette som et mistenkelig dødsfall, er funn gjort på åstedet og innholdet i meldingen fra pårørende til AMK, sier Prebe.

Politiet har avhørt flere personer i saken. En av personene skal være avdødes samboer. Siktede skal ifølge ANB være en bekjent av politiet, men Prebe vil ikke bekrefte dette. -  Vi vet ennå svært lite. Nå jobber vi først og fremst for å få kartlagt hva som faktisk har skjedd.

-  Det eneste jeg kan si, er at vi vurderer å framstille siktede for varetektsfengsling, sier hun.

SØKER: Politihunder ble brukt i jakten på spor på åstedet.