23-åring siktet for å ha hacket Warloes PC

Politiet har ransaket mannens hjem.

 ANMELDTE HACKING:  Henning Warloe mistenker at noen har misbrukt hans identitet på nettet. Derfor leverte han en anmeldelse om dette til politiet i mars. Nå har politiet siktet en 23-åring for hacking. Foto: Hordaland Høyre / Scanpix
ANMELDTE HACKING: Henning Warloe mistenker at noen har misbrukt hans identitet på nettet. Derfor leverte han en anmeldelse om dette til politiet i mars. Nå har politiet siktet en 23-åring for hacking. Foto: Hordaland Høyre / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 23 år gammel mann ble pågrepet og siktet for datainnbrudd mot Henning Warloe forrige søndag, melder BT.

I mars ble Henning Warloe, stortingsrepresentant for Høyre, siktet etter en narkorazzia i hans stortingsleilighet i Oslo. Warloe var selv i Bergen da politiet rykket inn, men ble i ettertid pågrepet og tatt til avhør. Der innrømmet han narkobruk.

- Min identitet er misbrukt Warloe har tidligere fortalt til avisa at han tror at noen har misbrukt hans identitet på nettet.

- Jeg har grunn til å tro at materiell på min private PC er kommet på avveie som følge av et datainnbrudd. Det som har skjedd i denne saken har gitt meg grunn til å tro at min identitet kan ha blitt misbrukt på nettet, og at det kan være stjålet ting fra min private PC som kan være på avveie.

Overfor Dagbladet avslår Warloe å kommentere saken ettersom den er under etterforskning.

12. mars anmeldte han saken til politiet på grunn av mistankene. Politiet skal også ha utført en ransaking hjemme hos 23-åringen og gjort flere beslag.

Jourhavende politijurist ved Hordaland politidistrikt Harald Bilberg bekrefter saken overfor Dagbladet.

- Uten rot i virkeligheten I et blogginnlegg stiller den siktede 23-åringen seg helt uforstående til siktelsen:

«Saken er total uten rot i virkeligheten», skriver han og sammenligner det norske rettsvesenet med Hviterussland.

- Han er kjenner ikke straffskyld, sier Jannicke Keller-Fløystad, 23-åringens advokat til BT.