23-åring siktet for grov kroppskrenkelse etter at 21-åring ble funnet død

Funnet død utenfor Åndalsnes samfunnshus.

 SPERRET AV: Politiet har satt ut politisperringer der en mann i natt ble funnet død. Foto: Stein Siem/Åndalsnes Avis
SPERRET AV: Politiet har satt ut politisperringer der en mann i natt ble funnet død. Foto: Stein Siem/Åndalsnes AvisVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nordmøre og Romsdal politidistrikt fikk klokka 03.30 melding om at en 21-år gammel mann ble funnet livløs ved Åndalsnes samfunnshus. En 23 år gammel mann ble kort tid etterpå pågrepet og siktet for grov kroppskrenkelse, melder politiet i en pressemelding.

Det skal ha vært en slåsskamp mellom siktede og avdøde før 21-åringen ble funnet død.

- Det har vært en konfrontasjon mellom den siktede og den avdøde i forkant, og derfor har vi en grunn til å anta at den pågrepne kan ha noe å gjøre med dødsfallet, sier operasjonsleder Kjell Biesmans til Dagbladet.

- Det var flere vitner som var på stedet som har gitt sin forklaring, men vi ber om at alle som var til stede på det aktuelle stedet melder seg for politiet, sier Biesmans.

Den siktede har blitt avhørt av etterforskere hele morgenen, og hans forvarer Øyvin Panzer Larsen, kan ikke si noen om klienten erkjenner straffskyld.

Ut over at siktede har forklart seg om sin involvering i hendelsen, vil politiet av etterforskningsmessige grunner ikke gi opplysninger om hva som har kommet frem i dette avhøret og ellers hva som er grunnlaget for siktelsen.

Lokalsamfunnet i sjokk - Det er en ufattelige tragedie som preger oss veldig sterkt, sier ordfører i Rauma kommune Lars Olav Hustad til Dagbladet.

Klokka fem på morgenen ble han vekket av politiet og fikk beskjed om at én person var funnet død utenfor Åndalsnes samfunnshus. Kommunen har etablert kriseteam og kulturhuset i kommunen er åpen for alle utover dagen.

- Her har vi to familier i en akutt og alvorlig krise, og vår oppgave er å ta vare på folk, sier Hustad og presiserer at det er dette som er kommunens oppgave.

Russefest i nærheten På Åndalsnes samfunnshus arrangerte neste års russ en halloween-fest. Den avdøde ble funnet ved samfunnshuset, men rektor ved Rauma videregående skole forteller at festen ble avsluttet 02.00.

Nordmøre og Romsdal politidistrikt fikk melding om dødsfallet klokka 03.30.

- Vi har ikke indikasjoner på at det er en sammenheng mellom halloweenfesten og den tragiske hendelsen som har rammet lokalsamfunnet, sier rektor ved skolen, Eirik Brekken, til Dagbladet.