23-åring siktet for Kristin-drapet

En 23 år gammel mann ble i dag siktet for drapet på Kristin Juel Johannessen (12). Mannen er fortsatt ikke pågrepet. I et intervju med Dagbladet nekter mannen for at han drepte Larvik-jenta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Politiet tror jeg drepte Kristin. De oppfører seg som rene cowboyer. Til sammen har jeg sittet i avhør i over 80 timer. Jeg er bitter og forbanna. Jeg har ikke tatt livet av Kristin, sa mannen i et intervju med Dagbladet i slutten av mars i år.

Den 12 år gamle Larvik-jenta ble funnet drept i et skogholt i Larvik 5. august i fjor.

Den siktede 23-åringen er fra Vestfold, men bor i Sverige. Han ble siktet for drapet i dag, men var ved 11.30-tida i dag fortsatt ikke pågrepet.

- Mannen er etterlyst gjennom Interpol, fordi han for tiden befinner seg utenfor Norden, sier fungerende politisjef Hans W. Hygen til Dagbladet :på nettet.

Politiet skal ha konsentrert arbeidet sitt om 23-åringen de siste månedene. Politiet har mistenkt mannen blant annet fordi de har funnet hår på åstedet som har passet med hans hårprøver.

- Siktelsen er et resultat av etterforskningen som har vært gjort siden drapet 5. august i fjor, sier fungerende politimester i Larvik, Hans W. Hygen, til VG.

I et intervju med Dagbladet i mars benektet han befatning med drapet på 12 år gamle Kristin Juel Johannesen. Hun ble funnet drept i et skogholt i Larvik 5. august i fjor.

I intervjuet med Dagbladet sa den nå siktede mannen at han følte seg trakassert av politiet, som mener han er identisk med den såkalte Lågendalsmannen - en mopedist som kjørte fram og tilbake på riksveien omkring to mil fra drapsstedet kvelden da Kristin ble drept.

- Politiet tar feil. Jeg kjørte på moped i området, men på et tidligere tidspunkt og på en annen strekning, sa han.

Les hele intervjuet med den drapssiktede 23-åringen.