23-åring siktet for ryggsekkbombe-planer i USA

Skulle angripe offentlig strand.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En mann er siktet for å planlegge et bombeangrep på ei offentlig strand i byen Key West i delstaten Florida i USA, opplyser det amerikanske justisdepartementet.

23 år gamle Harmle Suarez, også kejnt som Almlak Benitez, ble arrestert på mandag som en del av FBIs massive etterforskning mot ham etter at de ble varslet om Suarez, skriver Reuters.

Han skal ha planlagt å gjennomføre et angrep med ei ryggsekkbombe for å vise sin støtte til den islamistiske gruppa IS, sier justisdepartementet i en uttalelse.

Kom på sporet via Facebook FBI ble varslet da Suarez i april i år la ut innlegg hvor han sympatiserte med IS. FBI bestemte seg derfor å spane på mannen, og klarte å framskaffe informasjon via en FBI-informant, om at Suarez ønsket å begå et angrep i USA.

Suaraz postet også en forespørsel på Facebook hvor han spurte om hvordan man lager bomber.
 
- Send meg en video eller liknende, og hva jeg må gjøre for å få det til, skrev han i et innlegg.

I en diskusjon med informanten planla den siktede å lage ei bombe som skulle fjerndetoneres med en mobiltelefon. Bomba skulle inneholde spikere, og være gjemt i ryggsekken, hevder påtalemyndigheten.

Flere pågripelser de siste månedene Han ble arrestert da han mottok ei falsk bombe laget av FBI-agenter.

Det har de siste månedene blitt pågrepet flere såkalte «ensomme ulver» i USA som sympatiserer med IS. For to uker siden ble Alexander Ciccolo pågrepet av FBI etter å ha mottatt fire skytevåpen som han ønsket å angripe et universitet og politistasjoner med, ifølge FBI.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer