Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

23-åring tiltalt for å ha truet sexarbeider med machete mens han voldtok

Tiltalt for voldtekt og ran.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 23 år gammel nordmann er tiltalt for å voldtekt av en nigeriansk sexarbeider.

Ifølge tiltalebeslutningen holdt han en machete mens han beordret kvinnen utføre oralsex på ham, før han gjennomførte et samleie. Kvinnen sa flere ganger at hun ikke ville og ba ham stoppe, heter det i tiltalen.

Hendelsen skjedde 17. mars 2014 i en leilighet i Stavangergata på Bjølsen i Oslo.

Ifølge tiltalen kom mannen seg inn i leiligheten ved å banke på døra og rope «politi». Han viste også fram et falsk politiskilt. I tillegg til macheten skal han ha hatt med seg en hammer, og han skal ha krevd å få «alt av penger og verdisaker». Påtalemyndigheten mener han ranet til seg kontanter og mobiltelefoner fra ni nigerianske sexarbeidere.

TV 2 har meldt at de nigerianske kvinnene ble kastet ut av leiligheten etter hendelsen. 23-åringen er tidligere dømt for seksualforbrytelser. Utleiere som vet at leietaker selger sex fra en bolig kan siktes etter hallikparagrafen. Interesseorganisasjoner for sexarbeidere mener dette gjør dem mer utsatt for vold og overgrep.

Trine Rjukan er bistandsadvokat for fornærmede.

- Det har gått veldig inn på henne. Like etter at det skjedde dro hun hjem igjen, hun orket ikke å være i Norge lenger, sier Rjukan til Dagbladet.

- At de ble kastet ut av leiligheten var også en tilleggsbelastning. Det er dessverre ofte resultat i saker som dette.

Da han ble fengslet etter hendelsen nektet 23-åringen straffskyld ifølge TV 2. Mannens forsvarer Peder Morset har ikke besvart Dagbladets henvendelse i dag.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media