23-åring tiltalt for likskjending

(NTB): En 23 år gammel mann er tiltalt for likskjending i Arendal. Ifølge politiet har mannen gravd opp og fjernet hodet av en avdød kvinne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Saken har vært under etterforskning siden en turgjenger fant en hodeskalle ved Arendal kirkegård 11. april i fjor, skriver Agderposten.

Hodeskallen tilhørte en 90 år gammel kvinne som ble gravlagt ved kirkegården høsten 1998.

Mannen skal ha åpnet graven bare noen uker etter at hun ble gravlagt. Han skal ha fjernet hodet, tatt det med hjem og kokt det, før han la hodeskallen tilbake ved kirkegården.

- Vi kunne først ikke tro det. Men til slutt kom den makabre historien fram, sier politiinspektør Jon Hermansen i Arendal politidistrikt til avisen.

Tiltaltes advokat sier hans klient nekter enhver befatning med saken. Tiltalen har en strafferamme på to års fengsel.

Mannen hadde gravd igjen graven, og det tok ett år før politiet ble sikre på hvem avdøde var. Kvinnen hadde gebiss mens hun levde , og det var hos tannteknikeren politiet fant opplysninger om en tidligere pasients tannstatus som stemte med hodeskallen. De åpnet graven og fant deler av kista som var ødelagt under skjendingen.

23-åringen skal ha vist sterk interesse for det okkulte. Politiet tror han ville ha hodeskallen som et trofé, men at han ombestemte seg og plasserte hodeskallen ved en tursti for å skape sjokk og oppmerksomhet.