23-åring tiltalt for trippelt drapsforsøk på Karl Johan

Hundrevis av ungdommer var samlet i bunnen av Karl Johan da skuddene falt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): En 23 år gammel mann er tiltalt for drapsforsøk på tre menn i 20-årene utenfor utestedet Rå i Karl Johans gate i Oslo natt til 28. februar 2009.

Mannen sitter fremdeles i Oslo fengsel etter at han ble arrestert på Sandefjord lufthavn 19. mars i fjor. På seg hadde han billetter til England.

Skytingen 23-åringen er tiltalt for skjedde 03.15, tidlig en lørdag morgen, mens en rekke utesteder i Oslo ble tømt for gjester. Utenfor utestedet Rå i bunnen av paradegaten stod flere hundre ungdommer.

Traff pulsåre Ifølge flere vitner som Dagbladet har snakket med ble skuddene avfyrt rett inn i folkemengden, etter en krangel mellom to guttegjenger.

Ifølge tiltalen ble en av mennene truffet i hoved- og samlepulsåren i låret. Han skal ha overlevd kun på grunn av rask medisinsk behandling.

De to andre mennene ble truffet i henholdsvis høyre arm og venstre legg.

23-åringen var tidligere siktet for også å ha forsøkt å drepe en kvinne, men dette er frafalt i tiltalen. Kvinnen selv og vitner har i intervjuer med Dagbladet forklart at hun ble truffet i pannen av et streifskudd og falt om få meter fra nattklubbens utgangsdør.

- Jeg er merket for livet. Når jeg står opp om morgenen er arret det første jeg ser og tenker på. Det er veldig ekkelt, sa hun til Dagbladet i fjor.

17 måneder Mannen har tidligere erkjent å være på utestedet, men nekter for å være involvert i skytingen.

- Min klient sier han ikke har skutt med våpen på Karl Johans gate og kommer ikke til å erkjenne straffeskyld, sier 23-åringens advokat Øyvind Bergøy Pedersen til Dagbladet.

Han reagerer på at klienten har måttet sittet 17 måneder i varetekt og tidvis isolat, uten at saken har kommet opp for retten.

Balltre I tillegg til drapsforsøkene er 23-åringen også tiltalt for å ha slått en annen mann i svime med et balltre i Torggata i mars 2008.

KAOS: Det brøt ut totalt kaos i bunnen av Karl Johan natt til 28. februar 2009, da flere hundre festende ungdommer skulle hjem fra byen og en serie pistolskudd ble avfyrt inn i folkemengden. En 23-åring er nå tiltalt for å ha skutt tre menn den natta. Her får en skadd kvinne hjelp av vitner. Foto: ROGERIO SNARLI
KAOS: Det brøt ut totalt kaos i bunnen av Karl Johan natt til 28. februar 2009, da flere hundre festende ungdommer skulle hjem fra byen og en serie pistolskudd ble avfyrt inn i folkemengden. En 23-åring er nå tiltalt for å ha skutt tre menn den natta. Her får en skadd kvinne hjelp av vitner. Foto: ROGERIO SNARLI Vis mer