23-åring varetektsfengslet

Den 23 år gamle mannen som ble pågrepet i Göteborg i forbindelse med ranet i Stavanger, er varetektsfengslet fram til spørsmålet om utlevering til Norge er avklart.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Etter bare en halv times forhandlinger bak lukkede dører i Göteborgs tingsrätt onsdag ettermiddag ble 23-åringen fengslet. Mannen innrømmet å ha vært i Stavanger rundt tidspunktet for ranet, men nektet bestemt for å ha hatt noe med ranet å gjøre. Politiet mener 23-åringen kan ha sittet i en bil som ble stoppet og bøtelagt i Stavanger kvelden før ranet.

- Min klient nekter enhver befatning med ranet i Stavanger og motsetter seg fengsling. Han samtykker heller ikke i å bli utlevert til Norge, sier hans forsvarer, advokat Anders Munck, til NTB.

- Troverdig

- Han har en helt troverdig forklaring på sitt opphold i Stavanger. Etter min oppfatning var det svært svake bevis som ble presentert i retten, sier 23-åringens forsvarer, Anders Munck, til NTB.

Han forteller at klienten hans er overrasket over å bli fengslet på bakgrunn av opplysningene ransetterforskerne fra Stavanger har overlevert til svensk påtalemyndighet. 23-åringen motsetter seg utlevering til Norge, derfor vil behandlingen av dette spørsmålet trolig gå helt til den svenske regjeringen for en avgjørelse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer