23-åringen blir i Sverige

23-åringen som er siktet for drapet på Kristin Juel Johannessen (12) kan bli værende i svensk politis varetekt noen dager. Mannen ble pågrepet på vei hjem fra Estland i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- En utlevering innad i Norden går normalt ganske raskt, men 23-åringen blir ikke bragt til Norge i dag. Det er også tvilsomt om det skjer i morgen. Han kan bli i svensk politis varetekt noen dager, sier kriminalbetjent Ulf Waxler ved Interpol i Stockholm til Dagbladet :på nettet.

Rent formelt må begjæringen om utlevering først komme fra norske myndigheter til svenske. Så skal begjæringen behandles i Sverige.

- Mannen ble pågrepet uten dramatikk da han ankom Stockholm med båt fra Tallinn. Han blir nå avhørt av svensk politi i forkant av utleveringen. Han avhøres ikke om forholdet i Norge. Det kjenner ikke svensk politi detaljene i, sier Ulf Waxler.

Den 23 år gamle mannen ble arrestert av svensk politi i sivil klokka 09.20 i dag. Han var da på vei hjem med ferga «Regina Baltica» fra Tallinn i Estland der han hadde besøkt venner.

- Jeg snakket med min klient for to dager siden, etter at pågripelsesordren var sendt Interpol. Det var da både mitt råd og hans ønske at han skulle returnere til Sverige for å la seg pågripe av politiet, sier forsvarer Tor Kjærvik til Dagbladet :på nettet.

Nå venter Kjærvik på at 23-åringen, som ikke erkjenner noen straffeskyld, skal komme til Larvik.

- Da håper jeg også at jeg blir gjort kjent med alle dokumentene som finnes i saken. Jeg vil gjerne sette meg grundig inn i saken før jeg eventuelt møter i forhørsretten, sier Kjærvik.

- Hva synes din klient om å bli siktet i saken?

- Han erkjenner jo ikke straffeskyld, og sier at han ikke har noe med drapet å gjøre. Samtidig vil han gjerne ha ryddet opp i sin egen situasjon, sier Kjærvik.

- Vil han stille til politiavhør når han kommer til Larvik?

- Det vil vi vurdere. Han har allerede vært i en rekke avhør som vitne etter drapet. Da han følte at all etterforskningen dreide seg om han, kontaktet han meg, sier Kjærvik.

23-åringens advokat vil ikke uten videre gi sin tilslutning til varetektsfensgling.

- Jeg vil ikke kommentere det før jeg har sett grunnlaget. Men det er jo lenge siden drapet ble begått, og min klient har hatt mistanken hengende over seg i lang tid, sier Kjærvik.

Han vil trolig motsette seg varetektsfengsling på dette grunnlaget, med henvisning til at hans klient vil ha hatt mer enn nok tid til å kvitte seg med eventuelle bevis.

FORSVARER: Advokat Tor Kjærvik er den drapssiktede 23-åringens forsvarer.