23-åringen lo høylytt da han drepte 39 turister på stranda i Tunisia: - Terroren tok ham

Venner og familie ante ingenting.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Midt på lyse dagen fredag, gikk Seifeddine Rezgui på stranda i Sousse i Tunisia med en Kalasjnikov gjemt under en parasoll. Før han selv ble skutt og drept av politiet, tok han 39 menneskeliv. 

De fleste av dem var intetanende turister på solsenger, i sanda og ved et hotell langs sandstranda i Port El Kantaoui i det nordafrikanske landet. 

- Han lo og tøyset, som en normal fyr. Han valgte hvem han skjøt. Noen sa han «gå vekk» til. Han valgte turister - briter og franskmenn, sa et vitne ifølge Mosaique FM radio, ifølge britiske The Telegraph, skrev Dagbladet samme dag. 

- Terroren tok ham Terrorgruppa Den islamske staten (IS) var raskt ute med å ta på seg skylda for angrepet. De refererer til Rezgui som Abu Yahya al-Qayarawani. 

Men de som kjente ham godt, forteller om en omsorgsfull, høflig ung student fra en liten landsby som hadde reist til en annen by ikke langt hjemmefra for å studere til å bli ingeniør, skriver BBC. - Han var bare en ung gutt, som oss. Men terroren tok ham, sier en kamerat som identifiseres som Ferchini, til kanalen - som har vært hjemme hos familien og vennene til studenten. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer