23-års grense i Hemsedal

Strammer grepet mot ungdomsfylla til vinterferien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): For vinterferien, påskeferien og 1. mai skal Hemsedal være bedre rustet mot ungdomsfyll og hærverk. Hemsedal booking, som tar seg av all bestilling for utleiere, vil kreve 23 års aldersgrense for alle som skal leie seg hytte, leilighet eller rom de tre neste store feriedatoene før sommeren, som vanligvis trekker ungdomsgjenger til turistbygda.

Dette ble utfallet av dagens krisemøte i Hemsedal mellom turistnæringen, politi og lokale myndigheter etter herjingene i nyttårshelgen.

Ungdomsgjenger fra Asker og Bærum, mange 16 år og yngre, har fått skylda for mye som gikk galt til nyttår.

Grusomme vaskejobber

- Skadene er kommer opp i 100.000 kroner, og de som har forårsaket dem skal få betale. Verst har oppryddingen og vaskingen vært. Noen av vaskejobbene har vært grusomme. Det er tankevekkende å se hvordan noen unge totalt mister folkeskikken når de drikker, sier turistsjef Gunn Eidhamar i Hemsedal til Dagbladet.no.

Til nyttår var det nok at de som BESTILTE hytter og rom var 25 år. Det fungerte ikke. Foran de neste tre store høytidene krever Hemsedal booking at alle beboerne som sjekker inn på leiehytter skal være 23 år.

- Så ungdom på 22 år må ha med seg mor eller far for å leie seg inn i Hemsedal?

- Ja, eller for eksempel være med idrettslag som har voksne ledere, sier turistsjefen.

Sjekker beboere

Allerede i vinterferien skal utleierne trappe opp vaktstyrken og sjekke at det bare bor sju personer på hytter som er leid ut til sju. Vaktene kan dukke opp når som helst for å sjekke legitimasjonen til de som har leid seg inn.

Nyttår bodde det 15-20 ungdommer på flere av hyttene, som egentlig var leid ut til halvparten så mange.

Nye gjester er på plass i Hemsedal etter at de bombarderte nyttårsleilighetene er satt i stand igjen. Flere russere, som feirer ortodoks jul, har søkt seg til skibygda i Buskerud.

STRAMMER GREPET: Heretter er det ingen kjære mor mot ungdomsfyll i Hemsedsl, lover daglig leder Trond Østby i Hemsedal skisenter.