23-års grense i Hemsedal

Strammer grepet mot ungdomsfylla til vinterferien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): For vinterferien, påskeferien og 1. mai skal Hemsedal være bedre rustet mot ungdomsfyll og hærverk. Hemsedal booking, som tar seg av all bestilling for utleiere, vil kreve 23 års aldersgrense for alle som skal leie seg hytte, leilighet eller rom de tre neste store feriedatoene før sommeren, som vanligvis trekker ungdomsgjenger til turistbygda.

Dette ble utfallet av dagens krisemøte i Hemsedal mellom turistnæringen, politi og lokale myndigheter etter herjingene i nyttårshelgen.

Ungdomsgjenger fra Asker og Bærum, mange 16 år og yngre, har fått skylda for mye som gikk galt til nyttår.

Grusomme vaskejobber

- Skadene er kommer opp i 100.000 kroner, og de som har forårsaket dem skal få betale. Verst har oppryddingen og vaskingen vært. Noen av vaskejobbene har vært grusomme. Det er tankevekkende å se hvordan noen unge totalt mister folkeskikken når de drikker, sier turistsjef Gunn Eidhamar i Hemsedal til Dagbladet.no.

Til nyttår var det nok at de som BESTILTE hytter og rom var 25 år. Det fungerte ikke. Foran de neste tre store høytidene krever Hemsedal booking at alle beboerne som sjekker inn på leiehytter skal være 23 år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer