Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

23 barn kidnappet under falsk bursdag

Kidnapperen ville hevne seg på lokalbefolkningen.

REDDET: Her blir to av de 23 barna som ble kidnappet torsdag kveld reddet etter at gjerningsmannen ble skutt av politiet. Foto: AP Photo / NTB scanpix
REDDET: Her blir to av de 23 barna som ble kidnappet torsdag kveld reddet etter at gjerningsmannen ble skutt av politiet. Foto: AP Photo / NTB scanpix Vis mer

En inder som holdt 23 barn som gisler i byen Farrukhabad, etter å ha invitert dem til en falsk bursdagsfeiring for sin ett år gamle datter, ble fredag drept av politiet, skriver CNN.

Falsk bursdag

Subhash Batham inviterte barna til huset sitt under påskudd av 1-årsfeiringen til sin egen datter, men han låste barna inn i kjelleren.

Barna var mellom seks måneder og 15 år gamle.

Batham, som tidligere er straffedømt og var ute mot kausjon mens han ventet på at en drapssak mot ham skulle komme opp for retten, krevde rundt 1,3 millioner norske kroner for hvert av barna.

Han krevde også at straffesakene mot ham skulle bli henlagt.

- Han mente at lokalbefolkningen var ansvarlige for at han ble arrestert i drapssaken og han ønsket å ta hevn, sier den lokale journalisten Deepak Kumar Srivastava til BBC.

- Hadde eksplosiver

Da barna ikke kom tilbake fra bursdagen, banket naboene på Bathams dør, men skjønte raskt at noe var galt.

Da Batham begynte å skyte på dem, ringte de politiet.

Politiet forsøkte å forhandle med Batham i åtte timer, og de fikk informasjon om at han hadde våpen og eksplosiver.

- Våpen og ammunisjon i store mengder har blitt hentet ut fra huset hans. Han hadde nok ammunisjon til å blåse hele huset i lufta, sier politisjef Anil Mishra.

Batham avfyrte en rekke skudd mot politiet. Da han truet med å bruke eksplosiver tok politiet seg inn i huset fra baksiden, og Batham ble drept i en skuddveksling.

Kona drept

Etter at Batham ble skutt og drept, ble hans kone angrepet av en gruppe mennesker fra nabolaget i det hun forsøkte å flykte fra stedet.

Ifølge politiet skal det ha blitt kastet steiner og mursteiner på Bathams kone.

- Hun hadde hodeskader og blødde da hun ble brakt til sykehuset, fortalte politibetjent Mohit Agarwal til NDTV.

Kvinnen døde seinere av skadene hun ble påført, men det er uvisst om hun var involvert i kidnappingen av de 23 barna eller ikke.

Ingen av de kidnappede barnene ble fysisk skadd.