Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

23 drept i israelske angrep

Åtte måneder gammel jente blant ofrene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 23 mennesker ble onsdag drept i israelske angrep mot Gazastripen, blant dem en mor og hennes to små døtre. Maria (5) og Shahd (8 mnd) Okal ble drept da huset de bodde i ble truffet av en israelsk granat. Deres mor, som ble kritisk skadet i angrepet, døde senere. En tre år gammel jente var også blant de omkomne, i følge palestinsk sykehuspersonell.

De fleste som ble ofre for gårsdagens kamper ble truffet av ildgivning fra stridsvogner, men også i israelske luftangrep og i trefninger med israelske bakkestyrker i den østlige delen av Gaza by. 16 av de drepte palestinerne er identifisert som militante av sine respektive militante grupper. Flere titalls andre er såret i angrepene. Ingen israelske soldater er rapportert såret i trefningene.

Gårsdagen var det blodigste døgnet i Gaza siden Israel trakk seg ut av området i fjor, men til tross for de høye dødstallene, har konflikten i Gaza kommet i skyggen av trefningene i Sør-Libanon, hvor israelske styrker i går kjempet mot Hizbollah som avfyrte mer enn 150 raketter inn i Israel.

Ber om ikke å bli glemt

-Dette er er en forferdelig situasjon, og vi bønnfaler det internasjonale samfunnet om å fortsette å holde fokus på den stadig eskalerende israelske offensiven i Gaza, sa det palestinske parlamentsmedlemmet Saeb Erekat i går til nyhetsbyrået Associated Press. Erekat fremhevet at konflikten i Libanon har tatt fokuset vekk fra kampene i Gaza.

Den israelske hæren har ingen kommentarer til angrepene.

SKADD: En palestinsk mann blir båret inn til Sahifa-sykehuset i Gaza etter å ha blitt såret i et israelsk luftangrep. Foto: AP
SKADD: En palestinsk mann blir båret inn til Sahifa-sykehuset i Gaza etter å ha blitt såret i et israelsk luftangrep. Foto: AP Vis mer
image: 23 drept i israelske angrep