23 hjemløse etter storbrann i Nannestad

15 leiligheter brant til grunnen. To skadet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

15 leiligheter brant i morgentimene ned til grunnen i Nannestad. 23 beboere er registrert i leilighetskomplekset. To personer er skadet, men ingen skal ha omkommet.

Politiet fikk melding om at det var brutt ut brann i Prestmosvegen 15, midt i Nannestad sentrum, klokken 06.01 søndag morgen.

- Et leilighetskompleks med 15 leiligheter har brent ned til grunnen. Brannvesenet kom tidlig på stedet, men greide ikke å stoppe brannen, sier lensmann Bjørn Hoff ved Nannestad og Gjerdrum lensmannskontor. Alle evakuert 
23 personer er registrert i leilighetskomplekset, og politiet skal ha kontroll på alle.

- Vi har evakuert beboerne. Brannvesenet fikk hentet ut noen. Naboer har bistått med vekking i en tidlig fase. Det er en lettelse at ingen liv har gått tapt, sier Hoff.

To personer er blitt skadd i brannen. En eldre kvinne fikk legehjelp på stedet, og en mann er blitt fraktet til sykehus med røykskader.

- Vi har kontroll over brannen. Det er ennå for tidlig å si noe om årsaken, sier Hoff.

Naboer til leilighetskompleks forteller om en dramatisk natt.

- Det luktet såpass ille at jeg begynte å lete inne. Deretter så jeg røyken. Det var mye røyk, og det er veldig tett med hus der, sier en nabo til rb.no.

Byggesvikt
Spredningsfaren skal en periode ha vært stor, men Gardermoregionens interkommunale brannvesen (GRIB) kunne i 8-tiden søndag melde at de hadde kontroll på brannen.

- Vi har ringet inn brannen og etterslukker, sier brannsjef Kjell Johansen i GRIB til VG Nett.

FULL FYR: 15 leiligheter brant ned til grunnen i storbrannen. Byggefeil førte til at den spredte seg i rekordfart, melder brannvesenet. Foto: Dan Åsen Hansen
FULL FYR: 15 leiligheter brant ned til grunnen i storbrannen. Byggefeil førte til at den spredte seg i rekordfart, melder brannvesenet. Foto: Dan Åsen Hansen Vis mer

Ifølge brannsjefen skal brannen ha spredt seg via svalganger i boligkomplekset.

- Dette er en byggesvikt som vi i brannvesenet er lite begeistret for, sier brannsjefen.

Mannskaper har søndag søkt gjennom alle leilighetene, men ingen er funnet omkommet.

Kriseteam
Kommunen har etablert et kriseteam. I morgentimene sendte Oslo Lufthavn en leddbuss som de evakuerte kunne oppholde seg i.

- Ordføreren ble umiddelbart varslet. Vi har konsentrert oss om liv og helse. Mange beboere er blitt tatt hånd om av familie, og fire stykker er blitt transportert til et hotell i nærområdet, sier Hoff.
(NTB)

23 hjemløse etter storbrann i Nannestad