23. lørdagen på rad med opptøyer i Paris

Minst 126 personer pågrepet.

SE LIVE: Minst 126 personer er pågrepet i Paris, hvor det brøt ut spredte opptøyer da «de gule vestene» demonstrerte for 23. lørdag på rad. Minst én bil, flere motorsykler og en rekke barrikader sto i brann øst i Paris lørdag ettermiddag. Video: AP Vis mer

Minst 126 personer er pågrepet i Paris, hvor det brøt ut spredte opptøyer da de gule vestene demonstrerte for 23. lørdag på rad.

Minst én bil, flere motorsykler og en rekke barrikader sto i brann øst i Paris lørdag ettermiddag.

Totalt deltok flere tusen mennesker i protestene, som i flere timer gikk rolig for seg før de noen steder utartet til sporadiske sammenstøt med opprørspoliti.

Brannvesenet er satt i sving for å slokke en rekke mindre branner rundt Place de la Republique. Fransk politi brukte tåregass i forsøk på å kontrollere folkemengden.

Fransk tv viser bilder av en frivillig førstehjelper som behandler en demonstrant i gul vest på bakken.

President Macron hadde annonsert en tv-tale sist tirsdag om kravene fra gule vester-aksjonen, men den ble avlyst på grunn av brannen i Notre-Dame.

Ikke bare Notre-Dame

Sett bort ifra opptøyene på ettermiddagen, gikk de gule vestenes protester i det store og hele fredelig for seg påskeaften.

FLAMMER: Flere steder i Paris sentrum satte demonstranter fyr 9også denne lørdagen. Foto: Zakaria Abdelkafi, AFP/NTB Scanpix.
FLAMMER: Flere steder i Paris sentrum satte demonstranter fyr 9også denne lørdagen. Foto: Zakaria Abdelkafi, AFP/NTB Scanpix. Vis mer

Protestbevegelsen De gule vestene krever endringer i regjeringens sosiale og økonomiske politikk.

Påskeaften ville demonstrantene blant annet minne regjeringen på at gjenoppbyggingen av Notre-Dame-katedralen ikke er det eneste problemet som må løses i Frankrike.

Tidligere i april godkjente president Emmanuel Macron en lovendring som gir sikkerhetsstyrkene større fullmakter i møte med demonstranter. Kritikere hevder lovene er i strid med borgerrettighetene.

(NTB-AFP-AP).