Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

23 menn siktet i stor narkotikasak

Kan være Norges største noensinne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

21 kilo heroin og 400 kilo hasj, i tillegg til flere kilo andre narkotiske pulverstoffer, er beslaglagt i saken.

– Det er grunn til å tro at dette nettverket er en betydelig leverandør, sier politiadvokat Marit Formo i Kripos til Aftenposten.

Kripos står bak opprullingen sammen med flere politidistrikter, tollvesenet og politiet i Nederland og Belgia.

Etterforskningen har pågått siden februar, og ble forsterket etter at beredskapstroppen 8. juni slo til mot en lastebil med 11 kilo heroin og 200 kilo hasj på E6 ved Jessheim i Akershus.

15 av de siktede ble pågrepet i Norge og seks i utlandet, mens to menn fortsatt er på frifot og er etterlyst internasjonalt.

Politiet mener at det blant de siktede både er bakmenn ute i Europa, regionale organisatorer i Norge og lokale distributører.

– Vår klare oppfatning er at innførselen bærer preg av stor profesjonalitet i alle ledd og vi snakker om en stor grad av spesialisering, sier politiinspektør Reidar Bruusgaard, leder av orgkrim-teamet ved Kripos.

Han viser til at det utover sommeren ble herointørke i Oslo, og antyder at opprullingen av denne saken kan ha vært en medvirkende årsak.

De fleste pågrepne i saken skal være av marokkansk opprinnelse, men ha forskjellige statsborgerskap. Flere av de siktede hadde falske identifikasjonspapirer.

(NTB)

STORE BESLAG: 21 kilo heroin og 400 kilo hasj er beslaglagt i saken.