23 millioner kroner skiller Oslos dyreste og billigste

Mellom Solveien på Nordstrand og Stjerneblokkveien på Grorud er det 16 kilometer. Prisklassene er i to forskjellige verdener.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

– Dette er det største soverommet jeg har sett i Oslo, sier Odd Kalsnes i Privatmegleren.

– Og her er det om mulig enda bedre utsikt enn fra stua, sier han, før han går ut fra soverommet og ut på terrassen i andre etasje. Han har ansvaret for å selge villaen Valhall i Solveien på Nordstrand i Oslo. Salgbar adresse Prisantydningen er 24 millioner kroner, i øyeblikket den dyreste boligen i Oslo-området på nettstedet Finn.no.

Ifølge prospektet heter huset Valhall fordi husbyggeren var inspirert av kona Valborg. Villaen fra 1886 har et boareal på 391 kvadratmeter, i tillegg til en stall, et stabbur og en tomt på 2,1 mål.

– Dette er et sjarmerende hus med litt historisk sus. Hus av denne typen er bare tilgjengelig i Oslo hvert andre-tredje år. Det er rett og slett en sjeldenhet, sier Kalsnes.

– Hva er det som gjør denne boligen verdt 24 millioner?

– Her er det først og fremst størrelsen på huset, adressen og tomta som drar opp prisen.

Adressen. Nordstrand ligger ikke på topp på eiendomsmeklernes statistikk over høyest kvadratmeterpris. Men nettopp Solveien er spesiell.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer