23 millioner mennesker planlegger å migrere

USA er den mest ettertraktede destinasjonen.

USA PÅ TOPP: Rundt 23 millioner mennesker i verden har konkrete planer om å migrere til et annet land, viser ny rapport. USA er den mest ettertraktede destinasjonen. Foto: Julio Cortez / AP / Scanpix
USA PÅ TOPP: Rundt 23 millioner mennesker i verden har konkrete planer om å migrere til et annet land, viser ny rapport. USA er den mest ettertraktede destinasjonen. Foto: Julio Cortez / AP / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rundt 23 millioner mennesker i verden har konkrete planer om å migrere til et annet land, viser ny rapport. USA er den mest ettertraktede destinasjonen.

Selv om millioner av mennesker planlegger å migrere, utgjør de bare 0,4 prosent av jordas befolkning, understreker Den internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM).

Antallet som planlegger å søke lykken i et annet land, økte imidlertid med 5 prosent fra 2010 til 2015, viser undersøkelser amerikanske Gallup har gjorde i en rekke land.

Over 20 prosent av alle som planlegger å migrere, har USA øverst på sin liste over foretrukne land. Storbritannia, Saudi-Arabia, Canada, Frankrike og Tyskland følger på de neste plassene.

Over 40 prosent av dem som planlegger i migrere, levde i Afrika da undersøkelsene ble gjort, de alle fleste av dem i vestafrikanske land. Også i Sør-Asia, Nord-Afrika og Midtøsten planlegger mange å migrere.

– Men det er viktig å merke seg at det å tallfeste hvor mange som potensielt vil migrere, er ikke det samme som å måle hvor mange som faktisk gjør det, sier IOMs talsmann Joel Milmann.

Folk blir kanskje værende der de er, enten fordi de ikke har råd til å migrere, fordi de ombestemmer seg eller fordi landene de ønsker å migrere til, ikke ønsker å ta imot dem, påpeker han.

(NTB)