Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

23 pågrepet for massakre

I alt 23 personer er pågrepet, mistenkt for innblanding i drapene på 200 mennesker i den kroatiske byen Vukovar i 1991, sier den serbiske innenriksministeren Dusan Mihajlovic.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere enn 200 pasienter og sivile på et sykehus i Vukovar ble drept i løpet av en tre måneder lang serbisk beleiring av den østkroatiske byen i 1991.

Innenriksminister Mihajlovic ga ingen flere detaljer om de 23 mistenkte. Men han la til at sjefanklager Carla del Ponte i FNs krigsforbryterdomstol for det tidligere Jugoslavia ga serbiske myndigheter «dokumentasjon om saken» under sitt besøk i Serbia forrige uke.

Mihajlovic har tidligere uttalt at «lokale personer uten kontroll» sto bak massedrapene i Vukovar.

FNs krigsforbryterdomstol for det tidligere Jugoslavia har allerede tiltalt tre tidligere jugoslaviske offiserer for innblanding i massakren.

To av dem, general Mile Mrksic, og oberst Miroslav Radic, har overgitt seg til domstolen, mens den hovedmistenkte, oberst Veselin Sljivancanin, er fremdeles på frifot.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media