Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

23 personer fra tettsted satt i corona-karantene

Et reisefølge på 42 personer kom hjem til Lurøy i Nordland fra Nord-Italia tidligere i uka. Nå er 23 av dem satt i karantene.

CORONAMISTANKE: 23 personer i Lurøy kommune er satt i hjemmekarantene etter å ha blitt mistenkt for coronasmitte. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix
CORONAMISTANKE: 23 personer i Lurøy kommune er satt i hjemmekarantene etter å ha blitt mistenkt for coronasmitte. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix Vis mer

I Lurøy kommune i Nordland bor det bare om lag 2000 mennesker. Nå er 23 av disse satt i hjemmekarantene etter mistanke om coronasmitte. Grovt regnet er det én prosent av hele befolkningen.

Det melder TV 2.

Av de 23 personene som nå er i karantene, har ti personer hatt feber. De resterende 13 personene er partnere og barn, skriver kanalen.

SMITTET: Folkehelseinstituttet opplyser at tre nye personer er smittet av coronaviruset i Norge. Reporter: Frode Andresen. Video: Per Ervland / Dagbladet TV Vis mer

Var i Italia

De 23 personene var en del av et reisefølge på 42 personer, som tidligere i uka kom hjem fra Nord-Italia.

I Europa er Italia det landet som er hardest rammet av coronaviruset.

De skal ha hatt et kort oppholdt i det kommunen beskriver som et risikoområde. Som følge av dette har de med symptomer blitt isolert hjemme.

Har tatt prøver

De som er satt i hjemmekarantene er blitt tatt prøver av, skriver Rana Blad, som omtalte saken først.

- Vi forventer svar på prøvene i løpet av noen dager, på grunn av tid til forsendelse og analyse, sier kommuneoverlegen i Lurøy kommune, Andreas Dyrkjær, i en pressemelding fra kommunen.

Prøvene skal sendes til Tromsø.

- Men det går ikke raskt å få sendt det fra Lurøy. Først sendes de til Sandnessjøen, så går de til Tromsø gjennom Bodø. Denne transporten tar tid, sier kommuneoverlegen til TV 2.

Dagbladet oppdaterer saken.

Hele Norges coronakart