Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

23 reddet fra synkende lasteskip

Det japanskeide skipet hadde 4813 biler ombord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Redningsaksjonen for mannskapet på 23 ombord på det japanskeide skipet begynte mandag utenfor Aleutian-øyene ved Alaska, melder nyhetsbyrået AP.

Meldingen om at mannskapet er brakt i sikkerhet kom i dag morges.

- Folk ute av faresonen, de er reddet og de er i sikkerhet, sier talsmann for kystvakten Mike Haller til  nyhetsbyrået AP.

Alle mannskapsmedlemmene ble tatt opp av to Pave Hawk-helikoptere og et kystvakthelikopter og brakt til Adak, som ligger 370 kilometer fra Aleutians-øyene.

Rullet over på siden

Skipet, som seilte under singaporsk flagg, er eid av Tokyo-baserte Mitsui O.S.K Lines skulle frakte 4813 biler fra Japan til Vancouver i Canada.

Det er fortsatt uklart hva som er årsaken til at skipet fikk så voldsom slagside, men værforholdene i området var dårlig. Den første SOS-meldingen ble sendt ut søndag kveld.
Da de første redningsmannskapene nådde frem hadde lasteskipet praktisk talt  rullet over på siden etter at det hadde begynt å ta inn vann.

De 23 personene ombord prøvde da å komme seg opp den  ene siden av skipet, og de var iført overlevelsesdrakter i tilfelle de ble tvunget ut i det kalde vannet.

Et av mannskapsmedlemmene hadde et brukket bein, men utover det var det ikke meldt om skader på mannskapet.

Mislykket redningsforsøk

FIKK VOLDSOM SLAGSIDE: Det er fortsatt uklart hva som gjorde at lasteskipet Cougar Ace fikk slagside. Nå er mannskapet på 22 reddet. Foto: AP/Scanpix
FIKK VOLDSOM SLAGSIDE: Det er fortsatt uklart hva som gjorde at lasteskipet Cougar Ace fikk slagside. Nå er mannskapet på 22 reddet. Foto: AP/Scanpix Vis mer

Et kystvakthelikopter, to Pave Hawk-helikoptere og tankfly og en et Herkules transportfly ble satt inn for å redde mannskapet.

Mandag morgen var et marinefartøy på plass, men mislyktes i forsøket på å forhindre skipet fra tippe enda mer til siden.

image: 23 reddet fra synkende lasteskip
<B>5000 BILER OMBORD:</B> Det japanskeide skipet seilte under singaporsk flagg.