23 reddet fra synkende lasteskip

Det japanskeide skipet hadde 4813 biler ombord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Redningsaksjonen for mannskapet på 23 ombord på det japanskeide skipet begynte mandag utenfor Aleutian-øyene ved Alaska, melder nyhetsbyrået AP.

Meldingen om at mannskapet er brakt i sikkerhet kom i dag morges.

- Folk ute av faresonen, de er reddet og de er i sikkerhet, sier talsmann for kystvakten Mike Haller til  nyhetsbyrået AP.

Alle mannskapsmedlemmene ble tatt opp av to Pave Hawk-helikoptere og et kystvakthelikopter og brakt til Adak, som ligger 370 kilometer fra Aleutians-øyene.

Rullet over på siden

Skipet, som seilte under singaporsk flagg, er eid av Tokyo-baserte Mitsui O.S.K Lines skulle frakte 4813 biler fra Japan til Vancouver i Canada.

Det er fortsatt uklart hva som er årsaken til at skipet fikk så voldsom slagside, men værforholdene i området var dårlig. Den første SOS-meldingen ble sendt ut søndag kveld.
Da de første redningsmannskapene nådde frem hadde lasteskipet praktisk talt  rullet over på siden etter at det hadde begynt å ta inn vann.

De 23 personene ombord prøvde da å komme seg opp den  ene siden av skipet, og de var iført overlevelsesdrakter i tilfelle de ble tvunget ut i det kalde vannet.

Et av mannskapsmedlemmene hadde et brukket bein, men utover det var det ikke meldt om skader på mannskapet.

Mislykket redningsforsøk

FIKK VOLDSOM SLAGSIDE: Det er fortsatt uklart hva som gjorde at lasteskipet Cougar Ace fikk slagside. Nå er mannskapet på 22 reddet. Foto: AP/Scanpix
FIKK VOLDSOM SLAGSIDE: Det er fortsatt uklart hva som gjorde at lasteskipet Cougar Ace fikk slagside. Nå er mannskapet på 22 reddet. Foto: AP/Scanpix Vis mer

Et kystvakthelikopter, to Pave Hawk-helikoptere og tankfly og en et Herkules transportfly ble satt inn for å redde mannskapet.

Mandag morgen var et marinefartøy på plass, men mislyktes i forsøket på å forhindre skipet fra tippe enda mer til siden.

23 reddet fra synkende lasteskip
<B>5000 BILER OMBORD:</B> Det japanskeide skipet seilte under singaporsk flagg.