Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

23 sengeliggende pasienter døde i brann på psykiatrisk sykehus

Sørvest i Russland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

23 mennesker mistet livet i en brann på et psykiatrisk sykehus i Russland søndag, opplyser russiske myndigheter. I tillegg ble like mange sendt til sykehus med skader.

Det var 70 pasienter og fire sykepleiere på det psykiatriske sykehuset da brannen startet like før midnatt natt til søndag i landsbyen Alferovka nær byen Voronezj sørvest i Russland, nær grensen til Ukraina.

Flesteparten av de omkomne var i 60- og 70-årene, men det var også noen yngre ofre i 40-50-årsalderen, opplyser helsemyndighetene.

Den statlige nyhetskanalen Rossiya 24 opplyser at de som mistet livet i brannen var sengeliggende pasienter som hadde fått beroligende medisiner.

- De våknet ganske enkelt ikke opp, opplyser kanalens reporter fra stedet. Bygningen der brannen brøt ut, var bygd av tre.

Bare grunnmuren sto igjen etter at 440 brannfolk og andre mannskaper hadde tilbrakt tre timer på å forsøke å få flammene under kontroll.

En talsmann for sivilforsvaret i byen Voronezj sier de foreløpig mistenker at brannen skyldes en kortslutning eller feil på en elektrisk ledning.

Brann ved russiske psykiatriske institusjoner skjer med jevne mellomrom. Gammel infrastruktur, dårlig ledelse og et avslappet forhold til brannsikkerhet blir trukket fram som årsaker.

(NTB-AFP-DPA).

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media