23 skadd da glødende lavasteiner gikk gjennom taket på en turbåt på Hawaii

Kvinne i 20-åra alvorlig skadd etter hendelsen. Ytterligere tre på sykehus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

23 passasjerer ble skadd da lavasteiner braste gjennom taket på en turbåt ved Big Island på Hawaii, opplyser miljømyndighetene.

En kvinne i 20-åra anses som alvorlig skadd etter et beinbrudd. I tillegg er tre personer på sykehus med uspesifiserte skader, men anses som stabile. De resterende passasjerene endte opp med brannskader og skrubbsår.

Flere selskaper arrangerer båtturer som går tett ved de områdene der lava renner ut i havet. Mandag skjedde en eksplosjon som sendte en skur av steiner gjennom lufta. Ifølge brannvesenet traff lavasteinene taket på båten og etterlot et stort hull.

Eier og kaptein av båten, Shane Turpin, forteller at de observerte vulkanene fra over 450 meters avstand i rundt 20 minutter, før de beveget seg nærmere.

- Plutselig eksploderte alt rundt oss. Det var overalt, sier han.

Myndighetene advarer båtene mot å gå for nærme, da blandingen av glovarm lava og vann kan skape giftige gasser og ørsmå glasspartikler.

Lavaen som turistene var kommet for å observere mandag, kommer fra Kilauea-vulkanen. Den har siden mai hatt utbrudd og truet bebygde områder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer