23 smittet etter påskecamping

23 personer er smittet etter å ha vært på campingplassen Skei Caravan i Gudbrandsdalen i påska. - Aldri hyggelig å få sånne beskjeder.

CAMPINGSMITTE: Gausdal kommune har registrert få smittetilfeller hittil i pandemien. Her fra Skeikampen, der Skei Caravan ligger. Foto: Geir Olsen / NTB
CAMPINGSMITTE: Gausdal kommune har registrert få smittetilfeller hittil i pandemien. Her fra Skeikampen, der Skei Caravan ligger. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De smittede er fra ulike kommuner på Østlandet. Ifølge kommuneoverlege Anders Brabrand er det sannsynlig at de har blitt smittet på campingplassen i Gausdal kommune i Innlandet.

- Det er ikke usannsynlig at én eller flere av påskegjestene på Skei Caravan var smittet allerede da de reiste oppover. Årsaken til at mange av dem fikk påvist smitte etter at de kom hjem, kan være flere, og så langt har vi ingen dokumentasjon, sier han til Gudbrandsdølen Dagningen.

- På slike steder er gjerne folk veldig sosiale og omgås flere enn dem de bor sammen med i vogna. Men som sagt, vi vet ikke årsaken til at så mange ble smittet, sier han videre.

SERTIFIKAT: Nordmenn som er vaksinert eller har immunitet etter sykdom, kan få et koronasertifikat, sier statsminister Erna Solberg. Det jobbes også med egne råd for fullvaksinerte. Foto: NTB Vis mer

Daglig leder på Skei Caravan, Marie Louise Lørken, forteller til avisa at de har fulgt alle gjeldende regler og anbefalinger. De har nå, på anmodning fra kommunen, sendt ut SMS til samtlige vogneiere som var på campingplassen i påska.

- Hvordan var det å få beskjed om at så mange av påskegjestene hadde blitt coronasmittet?

- Det er aldri hyggelig å få sånne beskjeder selv om dette kunne ha skjedd nær sagt hvor som helst der det oppholder seg mange mennesker.

42 personer er per torsdag kveld registrert smittet i Gausdal kommune, viser oversikten til Folkehelseinstituttet (FHI). Før påska oppfordret kommunen på sine nettsider beboere og reisene til å «gjøre årets påske til en utepåske», og holde god avstand til hverandre.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer