230 000 i vannavgift

STAVANGER (Dagbladet): Kjøpesenteret Kvadrat i Sandnes må betale 230000 kroner i året i vannavgift til et parkeringsanlegg - som ikke har innlagt vann!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med 155 butikker under samme tak, og en samlet golvflate på 55 000 kvadratmeter, er Kvadrat Norges største kjøpesenter.

Men parkeringsanlegget som senteret bygde for å ta imot den økte kundestrømmen, er blitt en dyr affære.

Over millionen

Sandnes kommune krever nemlig vann- og avløpsavgift for parkeringshallen, selv om den ikke har innlagt vann. På grunn av hallens størrelse, blir beløpet hele 230 000 kroner i året.

Som om ikke det er nok, måtte kjøpesenteret også betale en tilknytningsavgift på 600 000 kroner da de bygde anlegget. Siden p-huset ble bygd, har kommunen krevd ca 1,1 million kroner i vannavgift for det vannløse p-anlegget.

Enestående

- Dette er urimelig. Jeg har sjekket med de andre storsent-rene i Norge, og ikke funnet liknende praksis noe annet sted, sier senterleder Astrid Sjurseike.

I ett og et halvt år har senteret kjempet mot regelvokterne i Sandnes. Men seksjonsleder Frode Larsen ved kommunens kunde- og miljøseksjon kan ikke se at det er noe rart ved denne saken.

Må betale

- Er det ikke litt drøyt å betale 230 000 i året for noe man ikke får?

- Det koster å bygge opp et ledningsnett, og Kvadrat bruker vann. Det er likegyldig om de har parkeringsanlegget i et eget bygg eller sammen med butikkene. De må uansett betale for ledningsnettet vi har lagt i dette området, sier Larsen.

Han sier at alle bedrifter blir behandlet likt.

- Det er andre som kommer enda dårligere ut enn Kvadrat, for eksempel bedrifter med store lagerbygninger. Men jeg skal være den første til å innrømme at det er umulig å lage et system som alle blir fornøyd med, sier Frode Larsen.