Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

2,34 i promille - frifunnet

SKIEN (Dagbladet): Den 50 år gamle båtføreren hadde 2,34 i promille etter å drukket både whisky og øl. Likevel ble han frifunnet for å ha ført båt i fylla av herredsretten i Holmestrand.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I retten hevdet han at han hadde drukket en del mens han ble slept til land av politibåten og på kaia, der han for øvrig ble storkjeftet og aggressiv.

Flertallet i retten lot tvilen komme tiltalte til gode. De var usikre på om han virkelig hadde over 1,5 i promille da politibåten startet slepet.

Passiv hasjrøyking

Påtalemyndigheten fikk heller ikke medhold i å dømme ham for å ha røykt hasj - selv om det ble funnet hasjstoffer i blodet hans. For tiltalte hevdet at han aldri røykte selv, men bare var sammen med folk som ruset seg på hasj. Han anså seg som et offer for passiv røyking - og ble trodd.

I Fante- bukta...

Den 30. august for halvannet år siden lå han i Fantebukta utenfor Holmestrand i sin 24 fots tresnekke. Det smakte godt med whisky og øl.

Utpå kvelden startet femtiåringen opp snekka for å dra hjem. Ifølge vitner skal han ha vært tydelig beruset og forsøkt å kjøre på flere båter.

Han ble meldt til politiet som rykket ut i politibåt og møtte mannen på vei inn til Holmestrand. Han fikk ordre om å føre båten inn til land, selv om politifolkene ikke kunne se at han var synlig beruset. Til alt hell hadde båtføreren politieskorte, for snekka gikk tom for bensin og måtte taues det siste stykket!

Flertallet i Holmestrand herredsrett ville ikke utelukke at båtføreren hadde hivd i seg en del whisky etter at tauingen begynte - og at det var bakgrunnen for at han hadde hele 2,34 i promille noe seinere. Høyesterett har lagt seg på en praksis som betyr at en båtfører anses som beruset om han har en promille på over 1,5.

Nektet å fortøye

Den elleville båtturen endte med at snekkeføreren nektet å «mønstre av» og fortøye båten. Dermed ble han tauet videre, til lege for å ta blodprøve. Men til tross for høy promille og hasjstoffer i blodet, ble han altså frifunnet i retten.

Både tiltalte og hans forsvarer, advokat Tom Urdahl, var fornøyd med at båtføreren bare fikk en bot for heleri av en drill...

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling