24 000 arbeidsplasser uten olje

Fiskeri- og turistnæringen i Nord-Norge kan gi en omsetning på 55 milliarder og tusenvis av nye arbeidsplasser, viser nye rapporter.

FREMTIDEN ER IKKE I OLJEN: SV-leder Audun Lysbakken mener ny rapport viser at Nord-Norges fremtid ikke er i oljen. Bildet tatt på SV sin pressekonferanse mandag
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
FREMTIDEN ER IKKE I OLJEN: SV-leder Audun Lysbakken mener ny rapport viser at Nord-Norges fremtid ikke er i oljen. Bildet tatt på SV sin pressekonferanse mandag Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det er ingen grunn til å øke oljeindustrien i Senja og Lofoten når det er andre næringer i Nord-Norge som har mye større vekstpotensial, sier Audun Lysbakken til Dagbladet.

Idag kom en ny rapport fra regjeringen som viser at fiskerinæringen i Nord -Norge kan doble både sysselsetting og verdiskapning innen 2030. Det er noe helt annet enn hva oljenæringen kan tilby, mener SV.

Ny kunnskap på bordet Audun Lysbakken synes ikke den nye kunnskapsinnhentingen er overraskende.

- Jeg har sagt dette lenge. Nå har vi dokumentert kunnskap på bordet som gir sterkere argumenter mot oljeboring i Lofoten og Senja. SV har hele tiden hevdet at jo mer kunnskap, jo flere argumenter vil vi få mot oljeboring i Nord.

Regjeringen bestilte selv rapportene om hvilke vekstmuligheter Nord-Norge har utenfor petroleum. Men Abeiderpartiets programkomite bestemte seg for å ikke vente på den nye kunnskapen før de sa ja til konsekvensutredning.

Bellonas fagrådgiver, Ingrid Skjoldvær, mener rapporten viser at Ap gjorde et forhastet vedtak da partiet gikk inn for en konsekvensutredning av Lofoten og Vesterålen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer