E.coli-funn i Eidsvoll:

24 000 innbyggere må koke vannet

Kommunen har gjort e.coli-funn i ett av to høydebasseng.

KOKEVARSEL: Det er sendt ut kokevarsel i Eidsvoll kommune. En rutinekontroll har påvist lave verdier av E.coli ved noen prøvepunkter i vannledningsnettet. Her fra like ved Eidsvollbygningen. Foto: NTB Scanpix
KOKEVARSEL: Det er sendt ut kokevarsel i Eidsvoll kommune. En rutinekontroll har påvist lave verdier av E.coli ved noen prøvepunkter i vannledningsnettet. Her fra like ved Eidsvollbygningen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

24 000 av Eidsvoll kommunes 25 000 innbyggere må koke vannet etter at kommunen påviste funn av E.coli-bakterier i kommunens drikkevann.

Bakterien ble påvist i en rutinekontroll, og kommunen fikk beskjed om funnet klokka 10.15 fredag formiddag.

Drøye to timer seinere var innbyggerne i kommunen varslet per SMS, blant annet.

- Jobber på spreng

Assisterende rådmann i Eidsvoll kommune, Marte Hoel, presiserer overfor Dagbladet at det er påvist lave verdier av e.coli i ett av to høydebasseng, men vedgår likevel:

- Verdien skal være null, sier Hoel.

Hun forteller at kommunen foreløpig ikke har fått meldinger om at noen er syke, og har kontinuerlig dialog med legevakta.

Hva årsaken til e.coli-funnet kan være, kan ikke kommunen svare på nå.

- Vi jobber på spreng for å finne årsaken. I mellomtida må innbyggerne i kommunen koke vannet, sier Hoel.

Hun ber innbyggerne i kommunen forholde seg rolig, følge rådene fra folkehelseinstituttet og følge med på informasjon som blir lagt ut på kommunens hjemmesider.

E.coli-bakterien er ikke påvist i vannet til Feiring, hvor det bor cirka 1000 innbyggere. Disse innbyggerne får vannet fra Damtjern-anlegget.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer