24 ansatte i Frankrikes største teleselskap har tatt sitt liv siden februar i fjor

Hvem har skylda?

PRESSES: Kolleger og fagforeninger er ikke i tvil: De mener selvmordene skyldes en arbeidskultur som har blitt stadig råere og mer kynisk etter at teleselskapet ble privatisert for litt over ti år siden. Foto AFP/Scanpix
PRESSES: Kolleger og fagforeninger er ikke i tvil: De mener selvmordene skyldes en arbeidskultur som har blitt stadig råere og mer kynisk etter at teleselskapet ble privatisert for litt over ti år siden. Foto AFP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| For to dager siden , litt over halv ti om morgenen, kastet en 51 år gammel tobarnsfar seg ut fra en motorvei-bro i nærheten av byen Annecy vest i Frankrike. Han etterlot seg et brev til kona, der han forklarte at han ikke orket å leve mer, fordi arbeidsforholdene på jobben i France Telecom var blitt uutholdelige.

Det er en personlig tragedie, men også en høyspent politisk sak i Frankrike. For den 51 år gamle mannen var del av en dyster rekke: 24 ansatte i det tidligere statseide teleselskapet har begått selvmord de siste atten månedene. Tidligere denne måneden hoppet en 32 år gammel kvinnelig ansatt ut av vinduet i selskapets kundesenter i Paris. Noen dager tidligere overlevde en 49 år gammel mann så vidt, etter at han stakk seg selv i magen med en kniv under et møte på jobben. Han hadde fått vite at jobben hans var i fare.

Kolleger og fagforeninger er ikke i tvil: De mener selvmordene skyldes en arbeidskultur som har blitt stadig råere og mer kynisk etter at teleselskapet ble privatisert for litt over ti år siden. Oppsigelser er én ting — vel så omdiskutert er omdefinering av arbeidsoppgaver: Selskapet har flyttet store mengder ansatte fra fagstillinger innen telemontering, for eksempel, over i telefonsalgsjobber — slik som den 51 år gamle mannen som tok livet sitt denne uka.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer