Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

24 år gammel mann arrestert og siktet for drapet på Galina

Sitter i avhør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tidligere i dag ble det kjent at politiet vurderte å etterlyse spesifikke personer som befant seg i området festningsbrua i Kongens gate og på veien inn mot Bispekaia kvelden den 16. desember i tidsrommet da Galina Sandeva ble drept.

Leder for seksjon for volds- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt, Grete Lien Metlid, forteller mandag kveld at en person er pågrepet og siktet for forsettlig drap.

- Den siktede er en mann i midten av 20-åra, han er 24 år gammel, og har opprinnelse på østlandsområdet, sier hun.

Mannen er lite kjent for politiet, og Metlid vil ikke gå noe nærmere inn på motivet. Den siktede sitter nå i avhør på politihuset.

- Vi har sett et stort engasjement i denne saken. Det er mange som er berørt, vi har fått mye informasjon og det har vært en krevende etterforskning. Det har resultert i pågripelsen i ettermiddag. Det er vi fornøyd med når det nå er snart tre uker siden hun ble drept.

24-åringens forsvarer Joar B. Henjum opplyser til NRK at klienten ikke erkjenner straffskyld for drapssiktelsen.

Flere involvert? Politiet har informert de pårørende til den siktede, og har satt i gang avhør av flere personer i forbindelse med pågripelsen. Pågripelsen skjedde uten dramatikk.

- Er det noe som tilsier at det er flere personer involvert?

- Det er mye etterforskning som gjenstår. Vi må se hva den siktede sier i avhør, sier Metlid til Dagbladet.

En rekke avhør Kvinnen, som var en del av et bulgarsk prostitusjonsmiljø i hovedstaden, ble funnet i sin egen bil på Bispekaia like ved Operaen av ei venninne.  Dagbladet møtte henne og Galinas mor hjemme i Bulgaria denne helga (krever innlogging).

Politiet har også gjennomført avhør av mellom 60 og 70 personer i forbindelse med saken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media