FIRE SKUTT: Politiet utenfor utestedet Blå, der fire personer skal ha blitt skutt natt til søndag. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
FIRE SKUTT: Politiet utenfor utestedet Blå, der fire personer skal ha blitt skutt natt til søndag. Foto: Audun Braastad / NTB scanpixVis mer

24-årig mann siktet for drapsforsøk etter skyteepisode i Oslo

Skjøt fire personer ved utested Blå natt til søndag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 24 år gammel norsk mann er siktet for drapsforsøk etter at fire personer ble skutt ved utestedet blå i Oslo, sier politiet til NRK.

- Den pågrepne er en mann i 20-årene som var i besittelse av et skytevåpen. Per nå tror vi at han er den eneste gjerningsmannen, og vi føler vi har god kontroll på situasjonen, sier operasjonsleder Tor Grøttum i Oslo politidistrikt til NTB. Mannen er kjent av politiet fra før.

Vitner forteller at flere personer løp fra stedet samtidig, men operasjonsleder Christine Sylju bekrefter søndag til NTB at de ikke har noen andre mistenkte i saken.

Hun opplyser at det var to dørvakter, en annen ansatt og en gjest ved utestedet blå som ble truffet av skuddene. Status søndag formiddag er at ingen av de fire er livstruende skadd.

-De er kjørt til sykehus. Ingen av dem er livstruende skadd, sier hun.

Til VG opplyser politiet at tre av de skadde mennene er i 20-årene, mens den fjerde er i 30-årene. De forteller også at skytevåpenet er en pistol.

Opptil åtte skudd

De første meldingene gikk ut på at skytingen skjedde inne på Blå, men operasjonslederen sier alt nå tyder på at det har skjedd på utsiden av konsertlokalet.

- Det har skjedd i tilknytning til stedet. Vi etterforsker bredt for å finne ut av dette og et eventuelt motiv, sier Grøttum til NTB. I en pressemelding noe seinere opplyser politiet at foranledningen til hendelsen ser ut til å være at den antatte gjerningsmannen ble bedt om å forlate utestedet.

Innsatsleder Hanne Nordve sier til Aftenposten at det at det ble avfyrt flere skudd i inngangspartiet.

- Både ansatte og gjester er truffet. De var ved bevissthet da de ble kjørt fra til sykehus, sier hun.

Politiet opplyser at de var i nærheten i forbindelse med en trusselsak da de første meldingene kom. De var allerede å vei til Blå før det første skuddet ble avfyrt.

Politiet la ut den første meldingen om skytingen på Twitter klokka 2.30 natt til søndag.

Panikk

Vitner beskriver overfor Dagbladet en personlig krangel mellom tre personer utenfor utestedet.

Deretter hørte de mellom tre og fire skudd. Opplysningene om hvor mange skudd som ble avfyrt, er imidlertid både flere og ubekreftede.

Videre sier vitnene at situasjonen førte til panikk ved utestedet, og at flere løp vekk samtidig.

- Jeg hoppet mot veggen for ikke å bli truffet. Folk begynte å løpe til og fra åstedet – gjerningsmannen og vennene hans løp fra stedet, sier en 28-åring.

Et annet vitne forteller at hun løp til utestedet Ingensteds, like ved Blå. Hun beskriver konflikten som oppsto som personlig

Hiphop-opptreden

Konsert- og skjenkestedet i Brenneriveien åpnet i 1998 og ligger i et gammelt industrilokale, tvers over elva i den nedre delen av Grünerløkka.

Lørdag kveld spilte den amerikanske hipp-hop-artisten Kool G Rap på Blå. Det var hans første opptreden i Norge noensinne. Konserten var en del av arrangementet Club Juicy, med DJ-ene Chris Stallion og Patski Love.


(NTB)