Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

24-åring drept av toget i Fauske. - Hadde på øreplugger og gikk med mobilen i hånda

- Dette er en tragisk ulykke.

DØDE: En 24 år gammel mann døde etter å ha blitt påkjørt av toget i Fauske onsdag ettermiddag. Vitner har forklart at mannen gikk med hodetelfoner og kikket på mobilen da ulykken inntraff. Her undersøkes ulykkesstedet. Foto: Ronald Jacobsen
DØDE: En 24 år gammel mann døde etter å ha blitt påkjørt av toget i Fauske onsdag ettermiddag. Vitner har forklart at mannen gikk med hodetelfoner og kikket på mobilen da ulykken inntraff. Her undersøkes ulykkesstedet. Foto: Ronald Jacobsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Salten fikk 16.40 i går ettermiddag melding om at en person var påkjørt av toget på Fauske stasjon.

Politiet bekreftet kort tid etter at en 24 år gammel mann fra Helgeland omkom i ulykken.

Ulykken skjedde da mannen skulle krysse jernbanesporet på perrongen på stasjonen, og ifølge vitneforklaringer fra stedet fikk 24-åringen trolig ikke med seg at toget kom.

Øreplugger Ifølge etterforskningsleder Rune Berg ved Fauske lensmannskontor var det to vitner til ulykken på stasjonen. Den ene av dem var konduktøren på plattformen som vinket inn toget.

- Vitnene har observert at vedkommende hadde på øreplugger og gikk med mobilen i hånda, sier Berg til Dagbladet.

24-åringen skulle i utgangspunktet på pendlertoget sørover som gikk fra Bodø. Dermed måtte han krysse det nordgående sporet der dagtoget kom fra Trondheim.

- Det var da toget kom og traff mannen. Han havnet under toget og ble erklært død kort tid etter nødetatene kom til stedet, sier Berg.

- Dette er en tragisk ulykke, og han har åpenbart ikke vært oppmerksom på toget. Vi har snakket med alle som var om bord på toget, og det var ingen som hadde oppfattet hendelsen bortsett fra lokføreren, sier Berg til Dagbladet.

Lokføreren er blitt avhørt av politiet og blitt fulgt opp av arbeidsgiveren NSB.

- NSB opplever en slik ulykke som en belastning, både for ansatte og passasjerer, sier kommunikasjonssjef Åge-Christoffer Lundeby i NSB til Avisa Nordland.

Rekonstruksjon I tillegg til politiet var også kriminalteknikere på ulykkesstedet i går. Det samme var kommunens kriseteam, som fulgte opp vitnene til hendelsen. Politiet har også kontaktet Havarikommisjonen for transport, som skal på befaring på stedet.

Det ble også gjennomført en rekonstruksjon av hendelsen i går, der vitnene fikk forklart seg for politiet.

Saltenposten
skriver i dag at togpassasjerer i Fauske må krysse jernbanelinja daglig for å komme til neste togspor.

Hele Norges coronakart